42-Sarjakuva - 42-Työpaikkaruokaloihintoivottiin kasvisruokaa

2014 Husari No1

TEKSTI: Marja-Liisa Knuth Työpaikkaruokaloihin toivottiin kasvisruokaa Sinä terveydenhuollon ammattilainen, tule opiskelemaan hoitotiedettä Kuopioon! Keväällä 2014 valitsemme pääsykokeella 45 opiskelijaa hoitotieteen pääaineeseen, suuntau-tumisvaihtoehtoina 42 1| 2014 HUSARI hoitotyön johtaminen, pre-ventiivinen hoitotiede tai terveystieteiden opet-tajankoulutus. Hakuohjeet ja pääsykoekirjallisuuden löydät Itä- Suomen yliopiston erillisvalintaoppaasta vuo-delle 2014, (www.uef.fi/opiskelu/hakuoppaat). Haku 3.–25.4.2014 klo 16.15 mennessä osoit-teessa yliopistohaku.fi (kohdassa erillisvalinta). Laitoksemme opiskelumenetelmät ovat moni-puolisia ja joustavia aikuis- ja etäopiskelua tu-kevia, kuten verkko- ja simulaatio-opiskelua. Opintoja voi tehdä myös kansainvälisessä opis-kelijavaihdossa. Lisätietoja: www.uef.fi/hoitot Yliopisto-opettaja Pirkko Mikkanen, p. 040 355 2621. Tervetuloa tapaamaan meitä Sairaanhoitajapäiville 2014! KeHYKSet-lehdessä 2/1984 kerrottiin, että työ-paikkaruokailuun toivotaan enemmän kasvisvaihto-ehtoja. Kasvissyönnistä oli tullut Hyksiinkin levin-nyt muoti-ilmiö. Lääkärit suosittelivat kasvissyöntiä niille, jot-ka tunsivat voivansa paremmin kasvis- kuin sekaruokavaliolla. Liian yksipuolisesta ravinnosta kuitenkin varoitettiin, sillä sen vaarana ovat erilaiset puutostilat. Ruokavalion suositeltiin olevan vähintään laktove-getaarinen. HYKSin Ravintotoimisto halusi selvittää, olisiko työpaikkaruoka-loissa mahdollista tarjota kasvisruokaa. Järjestettiin kysely, jonka avulla selvitettiin, toivottiinko kasvisruokaa ja millaista se voisi olla. Kysely lähetettiin 761 hyksiläiselle, joista jopa 723 vastasi. Suurin osa vastanneista oli naisia, kuten Hyksin henkilökunnassakin. Vastan-neet saivat ilmaisen aterian, mikä saattoi nostaa kyselyn suosiota. Pieni osa, noin 16 prosenttia vastanneista halusi kasvisruokaa joka päivä. Päivittäistä kasvisruokaa toivoivat eniten hoitohenkilökuntaan kuuluvat nuoret naiset. Lääkäreistä päivittäin kasvisruokaa halusi vain 5 prosenttia vastanneista. Kasvisruuan toivottiin olevan monipuolista, kuten keittoja, laati-koita ja salaatteja. Kypsennettyä ruokaa toivottiin enemmän kuin kyp-sentämätöntä. Vähemmistö kasvisruokaa toivovista halusi ruokaan kasvisten lisäk-si vain maitotuotteita, lakto-ovovegetaristista ruokaa toivoivat useam-mat. Asiantuntijatkin arvioivat jälkimmäisen, monipuolisemman vaih-toehdon paremmaksi. SARJAKUVA TOHTORI TUULI


2014 Husari No1
To see the actual publication please follow the link above