Mausteet PET-PAKKAUKSET
MAUSTEET 25 VK
Mango-kookosmoussekakku
10-12 palaa, vegaaninen, gluteeniton
Pohja
200 g gluteenittomia ja maidottomia Digestive-keksejä
75 g maidotonta margariinia
Tä y t e
500 g kookos-soijavalmistetta
2,5 dl vaahtoutuvaa soijavalmistetta
2,5 dl Piltti-mangososetta
2 dl sokeria
2 tl Meira vaniljasokeria
2 dl vettä
6 tl Meira Agar Agar -hyytelöimisjauhetta
Kiille
2 dl Piltti-mangososetta
0,25 dl sokeria
½ tl Meira Agar Agar -hyytelöimisjauhetta
Ohje:
Pohja
Hienonna keksit jauheeksi ja sekoita kylmä margariini
huolellisesti jauhettuihin kekseihin, jotta syntyy
murotaikina. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 26 cm)
leivinpaperilla ja painele muruseos vuoan pohjalle
tasaiseksi kerrokseksi.
– vegaaninen vaihtoehto leivontaan ja
ruoanlaittoon
Tä y te
Vatkaa vaahtoutuva soijavalmiste kiinteäksi vaahdoksi.
Sekoita vaahdon joukkoon jogur tin kaltainen
kookos-soijavalmiste, sokeri, vaniljasokeri ja puolet
mangososeesta.
Jaa loppu mangosose kahteen osaan. Sekoita
kattilassa vesi ja toinen osa jaetusta mangososeesta.
Lisää vesi-mangoseokseen Meira Agar Agar
-hyytelöimisjauhe ja keitä seosta 2 minuuttia.
Sekoita kuumaan seokseen loput jäljellä
olevasta mangososeesta. Kaada kuuma neste
välittömästi ohuena nauhana aiemmin tehtyyn
soijavalmistevaahtoon koko ajan sekoittaen. Kaada
AGAR AGAR
valmis täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin
hyytymään.
Kiille
Sekoita mangosose, sokeri ja Meira Agar Agar
-hyytelöimisjauhe pienessä kattilassa ja anna seoksen
kiehua 2 minuuttia. Kaada seos hyytyneen kakun
päälle. Laita kakku takaisin jääkaappiin hyytymään
vähintään 2 tunniksi. Kun kakku on hyytynyt, koristele
mieluisella tavalla.
Kakku on tehty yhteistyössä Hima&Sali -leipomon
kanssa.