MAUSTA KALA MEIRAN UUSILLA KALAMAUSTEILLA
– savuinen pippuri ja pirteän aromikas
sitrus-inkivääri
Savuinen lohiteriyaki
4:LLE
Valmistusaika: 1 h
helppo
ei
Vaikeusaste: pähkinätön, maidoton, laktoositon, kananmunaton,(selleriä)
sisällä hernettä, ei sisällä savuisuudesta. Raikas
saa uutta makua Teriyakilohi sopivat kurkkulisäke savui-selle
ja paahdetut kukkakaalit lohelle erinomaisesti.
Pikkelöidyt sinapinsiemenet
2 rkl riisiviinietikkaa
0,5 dl ruokosokeria
1 dl vettä
0,5 dl sinapinsiemeniä
Kurkkulisäke
1 kurkku
2 rkl riisiviinietikkaa
1 tl sokeria
ripaus Meira hienoa merisuolaa
pikkelöidyt sinapinsiemenet valutettuna
Paahdettu kukkakaali
500 g kukkakaalia
2 rkl öljyä
1 sitruunan mehu
½ pss Meira kasvismauste uunijuureksille
Teriyakilohi
600 g lohifilee
0,5 dl soijaa
1 rkl Meira savuinen pippuri -kalamaustetta
1 rkl ruokosokeria
1 tl riisiviinietikkaa
1 rkl seesaminsiemeniä
Laita riisiviinietikka, ruokosokeri ja vesi kattilaan. Kiehauta
miedolla lämmöllä noin
sinapinsiemenet. Hauduta liemessään. Anna
ja seuraa-vaan
lisää minuuttia ja jäähdytä sinapinsiemenet 10 sinapinsiementen maustua mielellään pikkelöityjen päivään.
Murskaa kurkku hakkelukseksi veitsellä tai tehosekoittimel-la.
Lisää joukkoon riisiviinietikka, sokeri, suola ja valutetut
pikkelöidyt sinapinsiemenet. Anna kurkun maustua hetken.
Revi kukkakaali nupuiksi ja lisää kukkakaaleihin öljy,
sitruunan mehu ja kasvismauste. Paahda kukkakaaleja
200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Puhdista lohifilee ja leikkaa annospaloiksi. Sekoita soijan
joukkoon savuinen pippurimauste, ruokosokeri, riisiviini-etikka
ja seesaminsiemenet. Lisää mausteseos lohipalojen
uunissa noin 8–10
kypsennä 180-asteisessa ja pintaan ja lohiteriyaki kurkkulisäkkeen minuuttia.paahdet-tujen
Tarjoile kukkakaalien kanssa.