Täytetyt mokkapalat
20 KPL
Meira ja Kinuskikissa
leipovat yhdessä
– KATSO LISÄÄ HERKULLISIA
RESEPTEJÄ: WWW.MEIRA.FI
POHJA:
0,400 kg voita tai margariinia
0,250 kg sokeria
0,400 kg kananmunaa
0,600 kg vehnäjauhoja
0,100 kg kaakaojauhetta
0,030 kg Meira leivinjauhetta
0,300 l maitoa
KUORRUTE:
0,200 kg voita tai margariinia
0,400 kg tomusokeria
0,100 l Kulta Katriina Perinteinen -kahvia
0,0500 kg kaakaojauhetta
MOKKAVAAHTO:
0,600 l vispikermaa
½ kuorrutteesta (kokonaismäärästä)
PINNALLE:
Meira lakritsiströsseliä
Vatkaa voi ja sokeri
vaahdoksi. Sekoita munat
joukkoon yksitellen vatkaten.
Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää
jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä
taikina pellille leivinpaperin päälle noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi.
Paista 200 asteessa 10–13 minuuttia. Anna jäähtyä.
Leikkaa pohjalevy kahteen yhtä suureen osaan. Tasoita reunat
veitsellä ja leikkaa toinen puolikas paloiksi, joista tulee leivosten
pohjat. Siirrä ehjä puolikas leikkuulaudan päälle.
Mittaa kaikki kuorruteainekset kattilaan ja kuumenna liedellä
sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Älä anna kiehahtaa, sillä
se vaikeuttaa kuorrutteen jähmettymistä. Erota 2 desilitraa
(mikä vastaa noin puolikasta) kuorrutteesta toiseen astiaan.
Jäähdytä toista osaa kuorrutteesta kylmässä vesihauteessa
koko ajan sekoitellen, kunnes se muuttuu paksummaksi, mutta
on yhä valuvaa. Kaada ehjän pohjalevyn päälle ja tasoita lastalla.
Ripottele saman tien päälle reilusti lakritsiströsseliä. Anna
kuorrutteen jähmettyä ennen kuin leikkaat levyn paloiksi.
Jäähdytä jäljellä oleva kuorrute huoneenlämpöiseksi. Vatkaa
kerma vaahdoksi. Jätä vaahto hieman normaalia pursotuskermaa
notkeammaksi. Sekoita joukkoon kuorrute. Laita vaahto
pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota pohjapalojen päälle
kaksi kerrosta mokkavaahtoa. Nosta kansipalat päälle. Tarjoile
leivokset mieluiten saman tien.