Mausteet PET-PAKKAUKSET
MAUSTEET
25
Mausteet vahvistavat ja
korostavat ruoan omaa makua.
MAUSTEIDEN MAKU, TUOKSU JA
MUUT OMINAISUUDET SYNTYVÄT
NIIDEN ETEERISISTÄ HAIHTUVISTA
ÖLJYISTÄ.
Omena-
myskikurpitsakeitto
4–6 ANNOSTA
1 iso myskikurpitsa
2 sipulia
2 porkkanaa
2 vihreää kirpeää omenaa
rypsi- tai oliiviöljyä
1 pss Meira Kasvismauste
Sosekeitoille
1 l vettä
KORISTELUUN:
Meira pinjansiemeniä
ohuita omenasuikaleita
Kuori myskikurpitsat, poista siemenet
ja kuutioi. Paahda kurpitsoja
200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Kuori ja hienonna sipulit ja porkkanat.
Leikkaa omenasta pari siivua kuorineen
koristeeksi. Kuori loput omenat , poista
siemenet ja leikkaa paloiksi. Paista
sipulit ja porkkanat öljyssä. Lisää
pussillinen kasvismausteseosta ja
kuullota vielä hetki. Lisää vesi, omenat
ja paahdetut kurpitsat. Keitä hiljalleen
20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat
pehmeitä, ja soseuta sitten joko
sauvasekoittimella tai blenderillä
pienissä erissä. Paahda pinjansiemenet
kuivalla pannulla. Tarjoile keitto
koristeltuna omenasuikaleilla ja
pinjansiemenillä.