KASVIPERÄISYYS VAHVISTAA ASEMAANSA OSANA
RUOANLAITTOA– kasvisten määrää
halutaan lisätä ruokalautasella!
4 pitaleipää
½ granaattiomenan siemenet
Hummus
100 g esikeitettyjä kikherneitä
1 rkl tahinia
½ sitruunan mehu
1 pieni valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl vettä
Meira ruokasuolaa
Meira mustapippurijauhetta
TA I n. 100 g valmista hummusta
Omena-parsakaalisalaatti
½ omena
½ parsakaali
1 porkkana
1 kevätsipuli
1 dl vegaanista jogurttia (esim. soijajogurttia)
½ sitruunan mehu
1 tl sokeria
1 tl Meira ruokasuolaa
Meira mustapippurijauhetta
tehosekoittimeen
huuhtele kikherneet. Lisää Valuta ja sitruunamehu ja anna pyöriä
ensin tahini sekä tahini vaahtoutuu. Lisää loput
30 sekuntia, jolloin tahnaa tarvittaessa
ja aja sileäksi. Voit ohentaa aineet soseudu kunnolla.
eivät vedellä, jos kikherneet siemenkota. Viipaloi
Puolita omena ja poista ohuiksi viipaleiksi.mandoliinilla omena ja parsakaalit kevätsipuli. Sekoita
Suikaloi porkkana ja siivuta suolalla sekä
salaatin ainekset ja mausta kaikki mustapippurilla.
keskiruodot.
ja poista niistä kovat Huuhtele lehtikaalit suupalan kokoisiksi
Pilko lehtikaalit ja hienonna valkosipulit. Paista lehtikaalit ja
nyhtökaura kuumassa öljytyssä pannussa.
Lisää paistamisen loppuvaiheessa Meiran
Kasvismauste täytteille sekä valkosipulit.
Pyyhkäise pitaleivän pohjalle reilu kerros
hummusta, nosta päälle lehtikaali-nyhtökauraseosta
parsakaalisalaatilla.
kokonaisuus omena-ja kruunaa Koristele granaattiomenan
siemenillä ja nauti.
Lehtikaali-nyhtökaurapita
kasvismausteella
4:LLE
Nyhtökaura-lehtikaalitäyte
150 g lehtikaalia
2 valkosipulin kynttä
öljyä
300 g nyhtökauraa
1 pss Meira Kasvismaustetta täytteille
Meira ruokasuolaa