Page 30

RVL No2 | 2016

RVL Seinäjoen asterchefit Teksti: Riikka Kulju ja ravintola Juurella Kuvat: Elias Jokiranta Ihmisen hyvinvointiin vaikuttaa voimakkaasti se, mitä hän laittaa suuhunsa. Terveellisen ruoan valmistaminen voi kuitenkin olla haaste vuorotyön epäsäännöllisessä rytmissä. Siksi RVL Seinäjoen osasto järjesti jäsenilleen keväisen kokkikoulun Juurella-ravintolan keittiömestarin Jani Unkerin opastamana. Kokkikoulun tarkoituksena oli rohkaista jäseniä ottamaan veitsi omaan käteen - kokkailu on kokeilemista ja tekemistä. Ei se mes- 30 RAUTATIEVIRKAMIES 2 / 2016 tari aina itsekään onnistu. Tärkeäksi opiksi nousikin, että kokonaisuus ei kärsi pienistä yksittäisistä puutteista! Ravintola Juuren tiloissa Seinäjoen omat pikku katastrofikokit pääsivät toteuttamaan itseään. Innokkaat kurssilaiset pääsivät heti tositoimiin, kun keittiömestari Jani opasti kädestä pitäen, kuinka siika saadaan kauniiksi fileiksi. Tietysti muutama lupaava kokinalku teki fileisiin myös tuuletusaukkoja ja erinäisiä muotitietoisia viiltoja, joten eihän


RVL No2 | 2016
To see the actual publication please follow the link above