Page 4

KEILAAJA | 2017 • No2

Suomen pojat ottivat historiallisen kolmoisvoiton EM-kilpailujen all eventsissa. Niko Oksaselle voitto oli toinen peräkkäinen, Jesse Ahokas otti toisen henkilökohtaisen mitalin viime vuoden mastershopean jatkeeksi ja Pyry Puharinen saalisti henkilökohtaisen mitalin ensimmäisissä arvokilpailuissaan. Niko, Jesse ja Pyry tekivät EM-historiaa Suomi saavutti junioreiden EM-kotikisoista kahdeksan mitalia ja oli mitalien määrässä mitattuna kisojen menestynein maa. Mitalitilaston paras oli Ruotsi kolmella kullalla ja kolmella pronssilla. Historiaa kisoissa tekivät Niko Oksanen, Jesse Ahokas ja Pyry Puharinen all eventsin kolmoisvoitolla. TEKSTIT:I OLLI PAKONEN, KUVAT: SEIJA LANKINEN kimuistoiset junioreiden EM-kilpailut keilattiin tänä vuonna Talissa. Katsomossa tunnelmaa riitti aamusta iltaan, mikä on juniorikisojen tavaramerkki. Suomen saalis kisoista oli hieno, kahdeksan mitalia. Mitaleista yksi oli kultainen, viisi hopeista ja kaksi pronssista. Suomi avasi mitalitilinsä heti ensimmäisessä lajissa. Poikien parikilpailussa Jesse Ahokas ja Niko Oksanen olivat karsinnassa ylivoimaisia uudella kisaennätyksellä 2764. Niko huudatti kotiyleisöä urakalla heti avauspäivänä ja 4 | KEILAAJA kruunasi pelin kisojen ensimmäisellä 300-sarjalla. Suomen debytanttipojat Lassi Aalto ja Pyry Puharinen keilasivat 13:ksi. Välierissä Jesse ja Niko saivat jääkylmää vettä niskaansa, sillä he hävisivät Ukrainan parille, Oleksandr Nechypaiev ja Mykola Seilin, niukasti 412-402. Ukrainalaiset marssivat lopulta parikisan voittoon kaataen loppuottelussa Hollannin Brent de Ruiterin ja Ronan van der Loonin luvuin 410-406. Suomen lisäksi pronssimitalin ottivat Ranskan Quentin Deroo ja Maxime Dubois. Tyttöjen parikilpailussa Elice Piksilä ja Teea Mäkelä keilasivat 19 pisteen päähän mitalipeleistä sijoittuen lopulta kuudenneksi. Kuortaneen parimme Essi Pakarinen ja Vilma Salo eivät saaneet avauksessa parastaan irti jääden sijalle 15. Tyttöjen ensimmäiset mestarit olivat Belgian Jolien Thys ja Shinya Haest. He kaatoivat loppuottelussa Norjan Helene J. Johnsrudin ja Sofia Hultstedtin selvästi numeroin 404-345. Venäjä ja Ruotsi ottivat pronssimitalit. Joukkuekilpailussa Suomi oli ylivoimainen sekä tytöissä että pojissa. Tytöt keilasivat