Page 6

Heino | Lautaselle 5-7 • 2017

K A U D E N M A K U J A TEKSTI MARI CADAUT Maistuvaa omasta maasta VARSIPARSAKAALI eli broccoliini on noussut lyhyessä ajassa suureen suosioon. Parsakaalin ja kiinalaisen parsakaalin risteytys on pitkävartinen ja pieninuppuinen. Broccoliinin maun sanotaan liikkuvan jossain parsakaalin ja vihreän parsan välimaastossa, se on makeahko ja maistuu sukulaistaan vähemmän kaalimaiselta. Hittikasviksen maku hyötyy lempeästä höyryttämisestä tai pikaisesta kypsennyksestä uunissa tai grillissä. Napakan rakenteensa hyvin pitävä varsiparsakaali sopii satokauden noutopöytien salaatteihin ja kasvispääruokiin sekä lautasille alkuruoaksi, lisukkeeksi tai pääraakaaineeksi. Aiemmin varsiparsakaali on valloittanut markkinoita lähinnä Espanjan-tuonnilla. Kuitenkin kasviksen monikäyttöisyys, herkullisuus ja suuri maailmanvalloitus saivat suomalaiset viljelijät luottamaan menestykseen nopeasti. Tällä satokaudella herkuttelijoiden suurta suosikkia onkin tarjolla runsaasti kotimaisena, läheltä poimittuna. Sydänsalaatti tunnetaan myös nimillä pikkusalaatti ja Little Gem. Se on roomansalaatin ja keräsalaatin välimuoto. Salaatin kerä on kiinteä, ja sillä on paksut, mutta pehmeät ja mehevät lehdet. Sydänsalaatin makua kuvataan pehmeäksi ja makeaksi. Sen rakenne ja pieni koko sopivat hyvin ruokiin, joissa halutaan käyttää kokonaisia lehtiä: salaatteihin, salaattitacoihin ja –kuppeihin sekä täytettyihin leipiin. Sydänsalaatti sopii kesällä erinomaisesti myös grillattavaksi tai paahdettavaksi kuivalla kuumalla pannulla. Kiinteä kerä pitää hyvin muotonsa, eikä salaatti kitkeröidy kuumentuessaan. Grillatusta sydänsalaatista voi tehdä kesäisen salaattiannoksen ja lohkot sopivat hyvin grilliruoan tai kalan lisukkeiksi. 8056688 Varsiparsakaali 150 g 8056689 Sydänsalaatti 250 g Loimua ja savua maailmalle HEINON TUKKU KUOPION kesäkauden uutuustuotteisiin kuuluu herkullinen ja mehukas loimutettu kylmäsavulohi. Viipaloitu ja vakuumiin pakattu uutuus ammentaa suomalaisesta ruokaperinteestä, ja on myös valittu hyvin kilpaillussa sarjassa Brysselin Seafood Expon kalatuotefinaaliin. Loimutus antaa kylmäsavulohelle herkullisen aromin ja suomalaisuutta henkivän tunteen. Niillä saa luotua helposti kesämatkailijoiden ja Suomi 100-turistien lautasille pohjoista eksotiikkaa! 8055752 HuntFish pintaloimutettu kylmäsavulohiseläke 300 g 6 LAUTASELLE 5 –7 | 2017


Heino | Lautaselle 5-7 • 2017
To see the actual publication please follow the link above