Page 57

Heino | Lautaselle 5-7 • 2017

K A H V I N J A T E E N K Y L M Ä H A U D U T U S kaan niin pehmeitä ja kermaisia kuin raikkaan hedelmäisiäkin juomia. Nordström näkee uudenlaisten kahvibaarien tulon tilaisuutena lanseerata tutut kuumatkin kahvijuomat uudelleen. – Hot shotit ovat nuoremmalle sukupolvelle jotain aivan uutta! Hyviä ovat niin alkoholittomat kuin alkoholipitoisetkin cocktailit. – Puhtaasti kahvin kannalta alkoholittomat sekoitukset ovat mielenkiintoisia, sillä niissä kahvin maku pääsee paremmin esiin. Viiniteollisuuden inspiroimia taas ovat sommelierit: Ruotsissa on jo nähty ensimmäiset kahvisommelierit. UUSIA TARJOILUTAPOJA | Uudenlaisia kahvijuomia ei synny pelkästään pulloon ja tölkkiin. Löfbergsin ennustus Ruotsin kesäterassien hittijuomaksi on typpikahvi. – Viime vuonna Ruotsissa esittelemämme kylmähaudutettu, typen avulla hanasta tarjoiltava juoma on jotain ihan uutta. Se näyttää aikuisten juomalta ja siinä on pehmeä vaahto, Kahvista syntyy maun mukaan pehmeitä ja kermaisia tai raikkaan hedelmäisiä juomia. mutta siitä puuttuu typen ansiosta täysin kahvin katkeruus. Lisäksi se on alkoholiton ja kaloriton, Nordström kuvailee. Toinen uudenlainen nautiskelujuoma on cascara, joka uutetaan kahvimarjojen kuorista ja hedelmälihasta. Näin syntyy maultaan viettelevä, hieman teenkaltainen juoma. KAHVI NÄKYY MYÖS OLUESSA | Huhtikuisella Helsinki Beer Festivalilla kahvi pääsi yllättämään. Tarjolla oli muun muassa kahvipavuilla maustettua Portteria ja vehnäolutta, jossa juotavuutta ja kepeyttä oli haettu kylmäuutetusta kahvista. n Anna Nordström ennustelee Hot shottien paluuta. LAUTASELLE 5 –7 | 2017 57


Heino | Lautaselle 5-7 • 2017
To see the actual publication please follow the link above