Page 28

Heino | Lautaselle 5-7 • 2017

Festivaaliruoan kasvojenkohotus Festivaalien ruokatarjonta on muuttunut monipuolisemmaksi ja terveellisemmäksi. Pelkät makkaraperunat eivät ole enää muutamaan vuoteen tyydyttäneet festivaaliyleisön nälkää. Keikkojen lomaan kaivataan yhä yksilöllisempiä annoksia, vaihtelevia tarjoilutapoja ja pientä luksusta. TEKSTI KATI LASZKA KUVAT RASMUS HÄRKÖNEN, KATI LASZKA JA SVANTE GULLICHSEN Festivaalien musiikillinen tarjonta ja esiintyjät ovat edelleen ykkössyy hankkia lippuja tapahtumiin, mutta ajan hermolla olevat järjestäjät houkuttelevat kävijöitä myös monipuolisella ruoka-, juoma- ja oheistarjoilulla. Tämän päivän festarikävijä on tietoinen kuluttaja, joka arvostaa uusia kokemuksia ja on valmis käyttämään niihin aiempaa enemmän rahaa. Merkittävä suunnannäyttäjä tällä saralla on ollut Helsingissä järjestettävä Flow-festivaali, mutta osataan yleisöstä pitää huolta muuallakin. – Ruokamyyjien valintaan vaikuttavat aiemmat kokemukset, ruoan laatu, muualta saadut palautteet ja asiakkaiden toiveet. Pidämme huolen myös siitä, etteivät kaikki tarjoa samaa tuotetta vaan asiakkailla on useita vaihtoehtoja mistä valita, kertoo Ilosaarirockin vastaava tuottaja Petri Varis. Festivaalikävijät ovat aktiivista kansaa ja antavat rohkeasti palautetta. Ilosaaressa tarjontaa kehite- 28 LAUTASELLE 5 –7 | 2017


Heino | Lautaselle 5-7 • 2017
To see the actual publication please follow the link above