Page 12

Heino | Lautaselle 5-7 • 2017

R A V I N T O L A K O N S E P T I T Konseptoinnin mestarit Kuluttajat ovat tottuneet odottamaan ravintoloilta yhä yksilöllisempiä palveluja ja monipuolisempaa ruokatarjontaa, ja samaa vaaditan myös henkilöstöravintoloilta. Fazer Food Services vastaa muuttuviin odotuksiin yhdessä asiakkaiden kanssa räätätälöitävillä konsepteilla. TEKSTI MARI CADAUT KUVAT EERO KOKKO JA SEK Henkilöstöravintolabisnes on muutoksessa. Fazer Food Services Suomen kaupallinen johtaja Hannu Rahnasto taklaa tilannetta organisaationsa kanssa jatkuvalla tuote- ja palvelukonseptikehityksellä, jonka avulla mietitään uusia tapoja vastata työelämän vaatimuksiin. – Me näemme itsemme laaja-alaisena ruokapalvelu mutta myös hyvinvointieksperttinä. Henkilöstöravintoloiden lisäksi tarjoamme päiväkoti-, koulu- ja yliopistoruokaa, sekä enenevästi myös seniorikansalaisten ruokapalveluita, Rahnasto kertoo. – Näkyvimmin konseptikehitystä tehdään henkilöstöravintolapuolella, mutta jatkossa isosti myös julkisen sektorin asiakkuuksissa. Yrityksissä henkilöstöravintolalta odotetaan paljolti samoja asioita kuin kivijalkaravintoloilta, mutta toisaalta myös lasten, nuorten ja ikäihmisten odotukset ruokapalveluita kohtaan ovat muuttumassa. Fazer Food Servicesissä konseptointityötä tekee Suomessa oma palveluratkaisujen kehitys- tiimi. Tyypillisesti kehityspäälliköiden lisäksi projektiin osallistuvat asiakas, tuotekehitys sekä operatiivisen ravintolatoiminnan edustajia. Konseptin julkistukseen osallistuu nykyisin yhä näkyvämmin myös markkinointi ja viestintä. Osaan projekteista kytkeytyy Fazer-konsernin oma tutkimusyksikkö sekä ulkopuolisia kumppaneita, opiskelijoita ja start-upeja. Teemakohtaisesti toimintaa kehitetään myös innovaatiotapahtumissa, kuten viime vuonna digitaalisiin ratkaisuihin keskittyneessä Hackathonissa ja keväällä pidettävässä kasvisruoan Foodathonissa. KONSEPTOINTIA YHDESSÄ ASIAKKAAN KANSSA | Tietotyöläisen elämä ei ole enää sidottu aikaan eikä paikkaan. Niinpä 11–13 auki oleva lounasta tarjoava henkilöstöravintola ei välttämättä tyydytä työntekijän tarpeita monikansallisessa organisaatiossa, jossa tehdään töitä aikavyöhykkeiden yli. Rahnasto tuntee tilanteen hyvin. Fazer Food Servicesissä mietitään päivittäin, kuinka vastataan hyvinkin yksilöllisiin odotuksiin. Nyt halutaan enemmän vaihtoehtoja ruokatuotteeseen,


Heino | Lautaselle 5-7 • 2017
To see the actual publication please follow the link above