Page 29

Uinti | 2017 No 1

Jouni Kallunki saalisti PM-kisoista kolme kultaa. yhden ja kolmen metrin ponnahduslautojen mestaruudet, sekä kolmen metrin parihyppyjen kultaa Otto Lehtosen kanssa. Heikki Mäkikallio varmisti puolestaan Suomen suvereniteetin kerroshypyissä. Naisten lajeissa mestaruudet menivät Ruotsiin lukuun ottamatta naisten metrin ponnahduslautaa, jossa Vuoden uimahyppääjäksikin Suomessa valittu Vantaa Divingin Roosa Kanerva Ruotsi voitti kisojen mitalitaulukon yhteensä peräti 40 mitalilla. Debytantti Liettua ei jäänyt mitaleitta, vaikka taulukon jumbona niukasti olikin, Liettua ja Tanska keräsivät kolme mitalia kumpikin. Yksi kisojen onnellisimmista mestareista oli varmasti Tanskan Laura Valore, joka voitti maansa ainoan kultamitalin ylitettyään ainoana B-tyttöjen kolmella metrillä 300 pistettä. Kisojen kovin trilleri koettiin B-tyttöjen kerroksilla, kun kärkinelikko mahtui vain 2,6 pisteen sisään, ja Suomeen saatiin vieläpä tuplavoitto Ronja Rundgrenin (275,90) ja Ruska Lehtosen 01.2017 29 Ruotsi, Suomi ja Norja kahmivat mitalienemmistön. C-tyttöjen kerrokset voitti Caroline Kupka, hopeaa Amanda Lundin ja pronssia Pinja Pylkäs. Tino Tapio nautti kansainvälisestä kilpailusta ja hyppäsi B-poikien lautojen tuplamestariksi. Miesten sarjassa Suomi voitti kaikki mestaruudet, paitsi kerroshyppyjen parikilpailussa, johon ei ollut asettaa hyppyparia. Suomen ykköshyppääjä oli Jouni Kallunki, joka napsi nappasi kultaa. (274,55) ansiosta. n Mitalitaulukko 1) Ruotsi 16+11+13 40 2) Suomi 12+8+7 27 3) Norja 2+8+5 15 4) Tanska 1+1+1 3 5) Liettua 0+2+1 3 Heikki Mäkikallio hyppäsi miesten kerroksilla mestariksi peräti 366 pisteellä.