Page 22

Uinti | 2015 No3

vesipallo Vesipallon juniorisarjoja pelattiin menneellä kaudella 22 03.2015 Juniorisarjat kaudella 2014–2015 Teksti: Kati Kettunen Junioriliigaa neljässä sarjassa neljässä sarjassa; mukana oli kahdeksan seuraa, mestaruutta pääsi juhlimaan kolme seuraa ja mitaleita viisi seuraa. Yhteensä juniorisarjoissa oli mukana 22 joukkuetta, joista muutama oli seurojen kakkosjoukkueita ja seurojen yhdistelmäjoukkueitakin oli mukana. Suosituin oli DSM-sarja, jossa oli mukana seitsemän joukkuetta, pienimmillään mentiin ASM-sarjassa neljällä joukkueella. Lopputurnaukset pelattiin uudella konseptilla, jossa lauantaina pelattiin välierät ja sunnuntaina pronssi- ja finaaliottelut. A-junioreiden SM-sarja (23 v ja nuoremmat): 1) Cetus, 2) KuUS, 3) TU, 4) HSS. ASM-sarja pelattiin vuosien tauon jälkeen uudella ikäluokalla. Tavoitteena oli tarjota sarja erityisesti nuorille miehille, jotka eivät vielä ole vakiinnuttaneet pelipaikkaa miesten SM-sarjassa. Suurin osa pelaajista osallistui jo miesten SM-sarjaan ja otteluiden päällekkäisyyksien takia kokoonpanot vaihtelivatkin paljon joukkueilla kauden aikana. Huhti-toukokuun vaihteessa aikuisten SM-sarjoissa alkaneet kesälomat verotti selvästi pelaajia viimeisistä ASM-sarjan turnauksista touko-kesäkuussa. Kolmen kärjen osalta otteluita meni iloisesti ristiin, HSS:n joukkue piti perää koko kauden. Mitaliottelut olivat selvää kauraa, mutta toisessa välieräparissa KuUS ja TU taistelivat harvinaisen vähämaalisesti toisesta finaalipaikasta. Cetuksen kultamitali oli seuran ensimmäinen mestaruus juniorisarjoissa. Cetuksen A-juniorit mestareina kotialtaalla keskellä kesäkuuta. Kuhat kukisti CSM-sarjan finaalissa välierissä turkulaiset yllättäneen Oulun Lohet. Turun Uimareiden DSM-joukkue ei hävinnyt otteluakaan koko kauden aikana. B-junioreiden SM-sarja (17 v ja nuoremmat): 1) TU, 2) Kuhat I, 3) KuUS, 4) Kuhat II, 5) Cetus. BSM-sarja pelattiin pääosin koti-vierasotteluina miesten ja naisten sarjan otteluiden tahdissa yhteiskyydityksin. TU porskutti vakuuttavasti läpi kauden, muutama tappio tuli lähinnä päällekkäisten pelien kokoonpanomuutosten takia. Kuhat I oli myös melko selkeästi kakkosena runkosarjassa kokien muutaman tappion takaa tulleille. KuUS ja Kuhat II väänsivät tiukasti kolmospaikasta, Cetus jäi peränpitäjäksi tyttövoittoisella joukkueella. Lopputurnauksessa ei yllätyksiä nähty ja runkosarjojen sijoitukset säilyivät. C-junioreiden SM-sarja (15 v ja nuoremmat): 1) Kuhat, 2) OuLo, 3) TU, 4) Cetus, 5) UiTa, 6) KuUS. CSM-sarja mentiin pääosin turnauksin ja muutamin yksittäisin otteluin. Kuhat hallitsi sarjaa, TU teki ainoan särön helsinkiläisten sarjaan voittamalla kerran. TU oli selvä kakkonen ja finaalinelikkoon selvisivät myös OuLo ja Cetus. KuUS ja UiTa pelasivat tasaisia keskinäisiä otteluita, mutta kärkijoukkueita vastaan lukemat olivat rumia. Lopputurnauksessa Kuhat oli pitelemätön. Toisessa välierässä OuLo järjesti yllätyksen ja nappasi finaalipaikan TU:n nenän edestä. Mitalit ratkottiin selkein numeroin. Lohien hopeamitali oli seuran ensimmäinen SM-mitali vesipallossa. D-junioreiden SM-sarja (13 v ja nuoremmat): 1) TU, 2) Cetus, 3) Kuhat, 4) Sentterit, 5) JySa, 6) OuLo, 7) WP Neo Turku. DSM-sarjan kaksinkertaisen runkosarjan jälkeen neljän kärki jatkoi vielä kahden turnauksen verran ylempää jatkosarjaa ennen finaaliturnausta ja kolme viimeistä joukkuetta pelasivat yhden alemman jatkosarjan turnauksen. TU ja Cetus olivat sarjan selvä kärki, keskinäiset ottelut olivat tasaisia. Kuhat ja Sentterit olivat vuorostaan selvä taistelupari kolmospaikasta. Kolmen viimeisen joukkueen kesken pelattiin tasaisia otteluita, vaikka kärjelle lukemat olivat rumia. Nuorimmassa sarjassa tasoerot ovat joukkueiden sisälläkin isoja, kärkipelaajat saattavat dominoida otteluita lähes yksin. Lopputurnaus oli tasainen mutta odotusten mukainen. n Peter Weissenberg Tapio Tihtonen Heli Kaijanen