Selvityksessä nousi esille myös alalla etenemis- ja
kehittymismahdollisuuksien vähäisyys. 25-
vuotias totesi toisen työvuotensa olevan jo ihan
rutiinia, ja onkin iloinen irtisanouduttuaan
työstään. Nuorille työhön liittyy paljon muitakin
tavoitteita kuin ansaitseminen. Työ halutaan
kokea merkityksellisenä ja oma kädenjälki
halutaan nähdä. Työhön kaivataan palkitsevuutta
tuli se sitten esimieheltä tai itse työstä.
Selvityksessä mainittiin myös sana tuoteylpeys.
Työntekijän on pystyttävä seisomaan ylpeänä
tekemänsä työn takana. Tämä voi liittyä
valmistettuihin tuotteisiin tai vaikka itse
työpaikan ulkonäköön ja tunnelmaan. Kuitenkin
on työehtojen ja -olosuhteiden oltava kunnossa
ennen tuoteylpeyden toteutumista. Sen minkä
kukin kokee tärkeänä on tietysti yksilöllistä.
Kommentti: Kolme avainta onneen
Vuonna 1989 Edvard Deci ja Richard Ryan esittivät, että mielekkääseen
ja merkitykselliseen elämään kuuluu kolme asiaa:
1) ihmisen on saatava kokea autonomiaa, eli hänellä on säilyttävä edes
jonkinlainen määrittelyvalta tekemäänsä työhön,
2) hänen on pystyttävä näyttämään osaamistaan ja
3) hänen on pystyttävä kuulua yhteisöön.
Miksi siis ravintola-alalla vallitsee työvoimapula? Mielestäni syy ihan
yksinkertaisuudessaan on se, että ihminen ei halua tahallaan hakeutua
epämiellyttäviin olosuhteisiin, ja koska ravintola-alan työolosuhteet
näyttäytyvät tällä hetkellä monille epämiellyttävinä, jää työhakemus
lähettämättä. Etenkin nuorille työpaikka on nykyään paljon muutakin
kuin paikka ansaita rahaa.
Tietysti on paljon ihmisiä joita ravintola-ala kiinnostaa ihan itsessään,
mutta mielestäni alalla pitäisi tehdä parannuksia työntekijöiden olojen
eteen, että työ ravintola-alalla olisi useammille mieluisa vaihtoehto ja
työvoimapulasta päästäisiin eroon.
Miina Jaatinen
Tutustu selvitykseen:
https://tatsi.org/miksi-ravintola-ala-eihoukuttele
tyottomia-tyonhakijoita/