Tatsi tutkii
Tulevaisuus ravintola-alalle
RAVINTOLA-ALALLA VALLITSEE TYÖVOIMAPULA, mutta ala ei
kuitenkaan houkuttele työttömiä työnhakijoita. Miksi?
PAM ja Restel teettivät aiheesta selvityksen. Anna-
Maria Isolan ja Erika Mäntylän tekemässä selvityksessä
(2018) aihetta käsitellään kolmesta eri näkökulmasta: iän
kautta, ravintola-alan vetovoimaisuuden ja työn
palkitsevuuden kautta. Isola ja Mäntylä ovat tehneet
kaksikymmentä haastattelua. Haastateltavat olivat joko
työskennelleet ravintola-alalla tai kouluttautuivat
työvoimapoliittisessa koulutuksessa ravintola-alalle.
Yleisimmin haastateltavat ovat olleet keski-ikäisiä.
Liikaa kiirettä
Kiireeseen ja työn kuormittavuuteen liittyvät aiheet olivat
jokaisen haastattelun kantava teema. Huonoihin työehtoihin
liittyvät aiheet taas esiintyivät kahdessa kolmesta
haastattelusta ja huonoon johtamiseen liittyvät aiheet tulivat
esille puolesta haastatteluissa. Myös työntekijöiden tiheä
vaihtuvuus mainittiin yhtenä kuormittavana tekijänä. Monelle
työtä hakevalle nämä aiheet ovat jo tiedossa ja tämä uhkaa
ehdottomasti alan vetovoimaa.
“1980-luvulla työn lomassa jäi aikaa toteuttaa itseään, tehdä
kiinnostavia asioita. Nykyään on toisin.”
Alalla pitkään työskennelleet vertasivat alaa vuosikymmenien
taakse ja päivittelivät sitä, kuinka kaikki nipistetään
työvoimasta. Laivatarjoilijana työskennellyt 56-vuotias nainen
kertoo kuinka työntekijöiden määrä laivalla on laskenut noin
kolmestakymmenestä puoleen.
Tämä ei varmasti kuulosta monesta houkuttelevalta ja
tutkimuksessa sanotaankin nuorten ajattelevan hyvinvointiaan
ennakoivasti. Kiire ja liian kuormittava työ ei houkuta.
“Sen jälkeen kun mä irtisanouduin, niin mä oon ollu joka päivä
sillee, että tää oli niin paras päätös ikinä. Koska ei siinä ollu
enää mitään opittavaa.”
Teksti: Miina Jaatinen kuvat: Pixabay