SAM-ruokablogissa
Sweet holidays
Adventtiaikaan, kun ulkona on pimeää ja
kylmää, on hyvä vetäytyä keittiöön joulu-
lauluja kuuntelemaan ja lahjakaramelleja
keittämään. Itse tehdyt makeat lahjat tuovat
sisältöään suuremman viestin: olen käyttänyt
lahjaan aikaani ja ajatellut sinua karamelleja
tehdessäni.
TEKSTI JA KUVAT: NELLI SAURI
Tässä kolme reseptiä, joiden valmistamiseen ei
tarvita lämpömittaria tai muita teknisiä laitteita:
suklaafudge, värikäs rocky road ja snickers-palat.
Kaikissa jouluisia aineita tai värejä: taateleita, pähkinöitä,
vihreää, punaista.
Suklaafudge on muunnokseni perinteisestä Fantasy
Fudgesta, johon tulee tummaa suklaata ja
vaahtokarkkeja. Alkuperäisessä reseptissä on näiden
lisäksi tanakka määrä sokeria ja lopputulos
on sen mukaisesti melko raskas. Vaihdoin sokerin
aatelisiin ja jouluisiin medjool-taateleihin: makeus
säilyy, mutta lopputulos kevenee. Pähkinät rikkovat
kauniisti fudgen muuten tasaisen tekstuurin.
Rocky road on toinen amerikkalainen klassikko,
jonka voi täyttää jouluisilla täytteillä: vihreillä
vaahtokarkeilla, punaisilla kuivatuilla mansikoilla ja
pähkinöillä. Riisipuffit tuovat ilmavuutta ja tumma
suklaa elegantin värin.
Snickers-patukat maistuvat yllättävän paljon
klassikkosuklaapatukalta, mutta niiden sisällä onkin
yllätys: suolaisista pähkinöistä ja toffeemaisista
medjool-taateleista sekoitettu täyte, joka on kuorrutettu
maitosuklaalla.
Toivotan lukijoille tunnelmallisia keittiöhetkiä
ja oikein hyvää joulunalusaikaa. Happy & sweet
holidays!
Nelli Sauri pitää nellysdaily.com-nimistä
ruokablogia, josta löydät lisää helppo-
tekoisia USA-herkkujen reseptejä
SAM-otsikon alta.
26 | SAM MAGAZINE 4/18
/nellysdaily.com