Page 36

KEILAAJA | 2017 • No2

Lohjan RäMe myös seniorisarjan voittoon Lohjan RäMe otti keväällä muutaman päivän sisällä kaksi mestaruutta, kun se ensin voitti veteraanisarjan Lahdessa ja kolme päivää myöhemmin seniorisarjan Tampereella. Hopealle seniorisarjassa keilasi Tampereen TKK ja pronssille helsinkiläinen Grangulla Bowlare. TEKSTI: OLLI PAKONEN, KUVAT: SAMI JÄRVILÄ Senioreiden mestaruussarjan viimeiselle 36 | KEILAAJA kierrokselle Tampereen Kauppiin lähdettiin Lohjan RäMen johdolla. Heidän kannassaan olivat Tampereen TKK ja Helsingin GB. Myös muilla kolmella jatkosarjan joukkueella, Helsingin Tornadoksella, Tapiolan Patterilla ja Varkauden Mainareilla oli saumansa mitalipeleihin. Lauantain jatkosarja meni TKK:n tahdissa. Se hävisi kerran GB:lle, mutta muuten tuli ainoastaan voittoja ja TKK siirtyi päivän päätteeksi kärkeen. GB voitti kaikki seitsemän otteluaan, mutta huonompi joukkuekeskiarvo pudotti heidät päivän toiseksi. RäMe oli päivän neljäs jääden TKK:sta yli 800 pistettä. Samalla tämä tarkoitti sitä, että kolme mitalijoukkuetta oli selvillä jo ennen sunnuntain kolmea viimeistä peliä. GB:n ja neljäntenä olleen Tornadoksen ero oli yli 700 pistettä ja sitä ei enää kolmessa ottelussa kiinni otettu. Sunnuntain kolmessa ottelussa ainoa kolmen voiton joukkue oli RäMe, joka nousi samalla runkosarjan voittoon ennen toiseksi tullutta GB:a sekä kolmanneksi sijoittunutta TKK:a. Sarjassa neljänneksi sijoittui lopulta Tornados, viidenneksi Mainarit ja kuudenneksi Patteri. Välierä GB:n TKK:n välillä oli todella tiukka ja ratkesi vasta ankkureiden heittovuoroilla. GB:n ankkuri Teemu Raatikainen pakotti TKK:n ankkurin Mika Lahden tuplaan, jonka hän myös teki ja vei tamperelaiset voittoon numeroin 769-762. Näin ollen TKK pääsi haastamaan RäMen otteluun sarjamestaruudesta. Loppuottelun henki oli se, että RäMe voittamalla ensimmäisen sarjan voittaa mestaruuden, mutta jos TKK voittaa, niin pelataan toinen ja ratkaiseva sarja. TKK oli niskan päällä loppuottelun alussa. RäMe teki paljon tyhjiä ja TKK:lle riitti Lohjan RäMen kultamitalijoukkue Ari Halme (vas), Paavo Grönmark, Mika Manner, Olli Tiainen ja Seppo Eskolin.