Page 40

Keilaaja | 1 • 2017

Firmakeilailu Firmakeilailun Suomen mestarit 40 | KEILAAJA SaTmiini aJä Vrvilijlaäkka Lahdessa keilatuissa SM-kilpailuissa palattiin ”vanhaan tyyliin” pelaamalla kahdeksan sarjaa. Uutta oli EM-karsinta pelkästään SM-kilpailujen yhteydessä, eikä kahdessa eri hallissa. Pelaajat tuntuivat pitävän muutoksesta, pelin pystyy nyt pelaamaan yhtenä päivänä, eikä tule majoituskustannuksia, ehkä. Olosuhdetta kommentoitiin helpoksi, vaikka ei olisikaan sitä osannut käyttää hyväksi. Helppous näkyy myös tuloksissa, miesten A-mestaruuden pokkasi Hyvinkään keilahallin konkari Mika Luoto huikealla tuloksella 2003. Taisi siinä halliennätyksetkin paukkua. Kuusi miestä ylitti 1900 pistettä. Hopea heltisi tuloksella 1975 Isku Oy:n Pasi Pölläselle ja pronssi Lahden keilahallin Juuso Tiaiselle pistein 1964. Uutta oli myös miehillä kolme eri henkilökohtaista mestaruutta. Ensimmäisen B-mestaruuden voitti Perustava Oy:n Kim Sallinen Lahdesta tuloksella 1830. Paikalliset pärjäsivät hyvin, sillä myös muut mitalit jäivät Lahteen. Hopeaa otti Mäkelän Sähkön Seppo Niinivirta, 1795, ja pronssia Fazer leipomoiden Harri Tuomalainen, 1775. C-mestaruuden voitti, yllätys, yllätys, lahtelainen Team Roivaksen Urho Roivas tuloksella 1717. Toiselle sijalle ylsi jälleen yksi lahtelainen, Kemppi Oy:n Hannu Meriranta tuloksella 1691. Pronssi sen sijaan ei jäänyt Lahteen, sen vei Abloy Joensuun Tapani Moilanen pistein 1683. Naisten mestaruus matkasi Tampereelle PSHP:n Kristiina Korhosen mukana tuloksella 1818. Bowling 4 Youn Tuire Nenonen keilasi hopealle pistein 1791 ja pronssia otti Kangasalan kunnan Pirjo Palmu-Heinänen, 1711. Pelaajia kävi mukavasti verrattuna aikaisempiin vuosiin. Miehiä osallistui 210 ja naisia 74 eli yhteensä 284 pelaajaa kävi keilaamassa. Kiitos kaikille osallistujille. Joukkuekilpailussa ja parikilpailuissa käytiin tiukkoja kamppailuja, tarkemmat tulokset lopussa. Onnittelut kaikille mitalisteille ja vielä kerran kiitokset järjestäjille hyvin menneistä kisoista. Vuoden 2018 kilpailujen järjestäjä valittiin Suomen firmakeilailun kokouksessa helmikuussa. SM-kilpailut keilataan Tampereella. EM-kilpailut EM-kilpailut keilataan Englannin Nottinghamissa 24.–28.5. Toivottavasti odotettavissa olisi jatkoa viime vuosien mitaleille. Mukaan lähtee tällä tietoa kahdeksan nelimiehisjoukkuetta, neljä naisparia sekä yhdeksän sekaparia. Tänäkin vuonna esiin nousi ongelma firmojen sponsoroinnissa. Sitä ei juurikaan ole, joten ne pelaajat, jotka saavat firmaltaan rahaa, voivat olla hyvin tyytyväisiä. Miesten joukkuekarsinnan voittanut Lahden keilahallin kvartetti Teemu Asplund, Juuso Tiainen, Teemu Welling ja Jouni Helminen, ei lähde kultamitalia jahtaamaan. Toiseksi sijoittuneen Bowling Oy:n Timi Taalas, Olli Pakonen, Jukka Savolainen ja Toni Toivonen sen sijaan Nottinghamiin matkustavat. Kolmanneksi keilannut Bowling 4 Youn Ilkka, Riikka, Lauri ja Tuire Nenonen lähtevät reissuun yhdellä sekaparilla. Naisten karsinnassa ykkönen oli Bowling 4 You (Tuire Nenonen, Riikka Nenonen). Toiseksi tullut PSHP (Kristiina Korhonen, Anna-Maija Nylund) lähtee EM-kilpailuja pelaamaan. Sen sijaan kolmanneksi sijoittunut Rinotop (Heidi Manninen, Marjatta Pitkänen) ei kisoihin lähde. Sekaparikarsinnan kaksi ensimmäistä sijaa valloitti Bowling 4 You. He lähtevät siis vain yhdellä parilla mukaan. Kolmanneksi tullut Tmi Jaikkari (Mari Nykänen, Jari Aikioniemi) on jälleen mukana kisaamassa. Mukana on siis vanhoja konkareita, mutta myös uutta verta mukavasti. Tiedossa on toivottavasti paljon menestystä ja mitaleja kotiin tuomisena. SM joukkuetulokset: 1. Lahden Keilahalli Lahti, 7364, Teemu Asplund, Juuso Tiainen, Teemu Welling, Jouni Helminen, 2. Bowling 4 You Oy Pori, 7226, Riikka Nenonen, Ilkka Nenonen, Lauri Nenonen, Tuire Nenonen, 3. Oy Bowling Ab Helsinki, 7138, Timi Taalas, Olli Pakonen, Jukka Savolainen, Toni Toivonen. Miesten parikilpailu: 1. Lahden Keilahalli Lahti, 3872, Teemu Asplund, Juuso Tiainen, 2. Bowling 4 You Oy Pori, 3774, Ilkka Nenonen, Lauri Nenonen, 3. Caverion Suomi Oy Pori, 3645, Ari Valaranta, Petri Murto. Naisten parikilpailu: 1. Bowling 4 You Oy Pori, 3452, Riikka Nenonen, Tuire Nenonen, 2. PSHP Tampere, 3269, Kristiina Korhonen, Anna-Maija Nylund, 3. Kangasalan kunta Tampere, 3148, Kirsi Helminen, Pirjo Palmu-Heinänen. Sekaparikilpailu: 1. Bowling 4 You Oy Pori, 3687, Tuire Nenonen, Lauri Nenonen, 2. Bowling 4 You Oy Pori, 3539, Riikka Nenonen, Ilkka Nenonen, 3. Jaikkari Mikkeli, 3503, Jari Aikioniemi, Mari Nykänen.