Page 28

Keilaaja | 1 • 2017

Kert Truus (vas.), Kimmo Lehtonen, Joonas Jähi, Timi Taalas sekä Pyry Puharinen (edessä vas.) ja Kai Virtanen keilasivat kierrosvoittoon Lahdessa. SM-liigassa GB:n viikonloppu Helsinkiläinen Grankulla Bowlare oli tammikuun lopun SM-liigakierrosten valtias. Naiset menestyivät Porissa, miehet ottivat kauden toisen kierrosvoittonsa Lahdessa. Myös kaikki pelaajatittelit menivät GB:n nimiin. Miesten kierroksen pelaaja oli Joonas Jähi. Juuso Tiainen ja Jouni Helminen olivat laatineet Lahteen 39 jalkaa pitkän olosuhteen, öljyäkin oli radoilla paljon. Pelaajat kiittelivät keliä liigatasolle 28 | KEILAAJA sopivan haasteelliseksi, tosin joidenkin mielestä liiankin haastavaksi. Puolet joukkueista selvitti pelit tonnin keskiarvolla, alle 950:n jäi kaksi joukkuetta. Näistä Patteri jäi Lahdessa kokonaan ilman voittoa, GH voitti kaksi peliä. Parhaalla keskiarvolla 1020,5 keilasi liigajohtaja TKK, kierrosvoittaja GB keilasi 1016,6 vauhdilla. Sarjataulukkoa laitettiin Lahdessa jonkin verran uusiksi. TKK:n kanssa tasapisteissä kärkiparissa ollut kakkoskierroksen voittanut TPS oli nyt vasta kahdeksas ja putosi neljänneksi. Edelle nousivat GB ja Mainarit. TKK teki kuuden pisteen eron Tepsiin ja ottanee maaliskuussa Talissa paikan mitalipeleihin. GB, Mainarit ja TPS tullevat käymään kiivaimman taistelun kahdesta muusta paikasta mitalipeleihin. TKK:n kakkosella ja Baylla on sitten jo hieman kiire, mikäli aikovat olla mitaleja pokkaamassa huhtikuun 8. päivänä Lahdessa. Sarjan hännillä Ysisata jatkaa putoajan paikalla, GH putosi karsijan sijaluvulle ja ET kampeutui kymmenenneksi. Patterin romahdus oli synkkä. Ennen Lahtea se oli neljän pisteen päässä mitalipelipaikoista, voitottoman kolmannen kierroksen jälkeen sijaluku on 9. ja eroa karsintaan vievälle 11. sijalle on vain neljä pistettä. Toista samanlaista viikonloppua joukkue ei kestä. Palaset loksahtivat paikalleen GB:n joukkue vahvistui jo viime kaudeksi merkittävästi. Joonas Jähi, Teemu Raatikainen, Kai Virtanen ja oma kasvatti Pyry Puharinen ovat kuuluneet vakiomiehistöön. Kimmo Lehtonen pelaa farmisopimuksella toista kautta ja on aktivoitunut tänä talvena keilaamaan enemmän. Myös virolaisvahvistus Kert Truus on saatu kahdelle kierrokselle mukaan. Viimeisetkin pienet palaset ovat loksahtaneet paikalleen ja yhteistyö sujuu saumattomasti. Kaikilla riittää motivaatiota ja halua tehdä töitä. Joukkuetta kipparoiva Sami Heinilä on luonnollisesti tyytyväinen tilanteeseen. – Kimmon ja Kertin mukaan tulo ovat olleet suurimmat asiat. Joonaksen viimeaikainen kehitys maailman luokan pelaajaksi ja Pyryn kehitys ovat myös auttaneet paljon, Sami Heinilä taustoittaa. Vaikka Tali on lähes kaikkien GB:n miesten kotihalli, yhteistä valmistautumista liigakierroksille ei juurikaan ole. – Jonkin verran aikataulujen ja mahdollisuuksien rajoissa. Liian vähän kuitenkin, Sami kuittaa. Liigaa 2000-luvulla mielin määrin hallinneen TKK:n vahvuuksia ovat aina olleet TEKSTIT JA KUVAT: SEIJA LANKINEN