Page 8

Keilaaja | 6 • 2016

Joonas Jähi selvitti itsensä täpärästi singlen MM-kilpailujen välierään ja otti hienon keilailuvuotensa sinetiksi MM-pronssin. Pikkukuvassa Jähi yhdessä valmentaja Jarmo Ahokkaan kanssa. Kuvat: Terence Yaw Jähi otti ensimmäisen henkilökohtaisen MM-mitalin MM-kilpailut Qatarin Dohassa päättyivät suomalaisittain upeisiin tunnelmiin, kun koko kisan ajan hyvin keilannut Joonas Jähi nousi palkintokorokkeelle vastaanottamaan MM-pronssimitalin, uransa ensimmäisen henkilökohtaisen MM-tasolta. Dohan Qatarissa pelattiin järjestyksessään 8 | KEILAAJA toiset henkilökohtaiset MM-kilpailut. Edellisen kerran vastaava kisa keilattiin vuonna 2012 Kyproksella, mistä Osku Palermaan tuliaisena oli MMpronssi. Nyt mitalia lähtivät jahtaamaan valmentaja Jarmo Ahokkaan johdolla Piritta Maja, Sanna Pasanen, Jari Ratia ja Joonas Jähi. Kilpailun formaattiin oli tehty muutoksia edelliskerrasta. Nyt keilattiin kolme neljän sarjan karsintaosiota, joiden jälkeen jatkettiin lohkovaiheessa kohti mitalipelejä. Myös pallojen rekisteröintiä oli muutettu. Kuusi palloa sai edelleen olla kisasetissä, mutta pelaaja sai valita ensin neljä palloa ja sitten lisätä pallo kerrallaan tuntia ennen pelierää ja kun kaikki kuusi oli valittu, sai yhden pallon vielä vaihtaa kisan aikana. Kilpailuun osallistui 81 mies- ja 53 naiskeilaajaa. Ihmetellä täytyy, että MM-kisojen kanssa samaan aikaan pelattiin jenkeissä PBA:n viiden kisan World Series of Bowling. Sovittelulle olisi tarvetta. Karsintablokkien aikana suomalaisilla ei ollut oikeastaan kertaakaan vaikeuksia, 32 parastahan selviytyi finaalipeleihin ja ne alkoivat nollilta. Tärkeintä oli löytää oikeat peli-ideat ja TEKSTI: SAMI JÄRVILÄ