Page 36

Keilaaja | 6 • 2016

Veteraanien toinen sarjakierros marraskuussa Veteraanien valtakunnansarjan toinen pelikierros keilattiin marraskuun toisena torstaina. Mestaruussarja jatkui päällisin puolin tasaisena. Mestaruussarjassa on pääosin 36 | KEILAAJA tasaista, mutta muutamalle joukkueelle jäi parantamisen varaa, jos mielivät säilyä sarjassa tai nousta finaalipaikalle. Samanlainen trendi vallitsee myös ykkössarjassa, ratkaisut jäävät kolmelle viimeiselle kierrokselle, jotka pelataan ensi vuonna. Veteraanien mestaruussarjan toisella kierroksella ykkös- ja kolmoslohko kohtasivat toisensa Hutungissa, kakkoslohko pelasi sisäisen kierroksen Forssassa. Ykköslohkossa Tampereen Gold Fingers jatkaa hyvää peliään. Voitto neljästä kolmoslohkon joukkueesta hyvillä peleillä takasi sille edelleen kärkipaikan ennen viisi peliään voittanutta toista tamperelaisseuraa TKK:a. Ero kärkikaksikon välillä kasvoi hieman. Porin RC ja Seinäjoen For Fun nousivat seuraaviksi ennen Tampereen Veijareita ja Pietarsaaren Drottia, jotka ovat putoamassa. GF:n Kauno Mäkelä otti jo toisen kierroksen henkilökohtaisen kärkipaikan keskiarvolla 227,0. Kakkoslohkossa Helsingin HVV oli kierroksen paras voittamalla kaikki viisi vastustajaansa. Lohjan RäMe pystyi kuitenkin kolmella voitollaan säilyttämään kärkipaikkansa 224 pistettä kakkossijalle nousseiden helsinkiläisten edellä. Kotihallissaan pelannut FBC nousi kolmanneksi myös ohi Turun Rattaan. Riihimäen TaKu ja Keravan Jackpot jakavat putoajien paikat. RäMen Seppo Eskolin näytti jälleen muille mallia keskiarvolla 233,4. – RäMen hyvä alkukauden menestys perustuu riittävän vanhojen ja kokeneiden keilaajien hyviin suorituksiin, Seppo Eskolin totesi. Kolmoslohkossa Savonlinnan Purilaat oli kierroksen joukkue. Neljä voitettua peliä takasi sille kierrosvoiton ja lohkon kärkipaikan 240 pisteen erolla aikaisemmin sitä hallussaan pitäneeseen Kouvolan Nuppiin, joka jäi kierroksella toiseksi viimeiseksi. Seuraavina ovat Keravan SeitenViis ja Kuopion Paikko tiukassa tuntumassa toisiinsa ennen putoamassa olevia Jyväskylä KIRI:ä ja Lahden Bayta. Parasta henkilökohtaista peliä pelasi Nupin Mikko Isakow keskiarvolla 223,2. Ykkössarjassa tasaisia lohkoja Ykkössarjan 1. lohko pelasi Oulussa. Kotihallissaan pelannut OPS oli kierroksen paras neljällä voitollaan ja kasvatti eron toiseksi nousseeseen myös oululaiseen OLS:n yli 500 pisteeseen. Tasaisessa loppupäässä putoamassa ovat Pietarsaaren FoBK ja Ylivieskan StarBo. 2. lohko pelasi Tampereen Kaupissa. Paikallinen TKK 2 oli siellä kierroksen paras, mutta se riitti vasta lohkon kolmossijaan, sillä edellisellä kierroksella paremmin pelanneet Euran GS ja Tampereen Nasta pysyivät sen edellä. Putoamassa ovat Vaasan VIS ja edellisen kierroksen jälkeen toisena ollut Porin RC 2. 3. lohkon peleissä Kuopiossa kierrosvoittaja Kouvolan Misterit ja kakkonen Kuopion Rojjaas nousivat kärkikaksikoksi ennen aikaisemmin kärjessä ollutta Hartolan Jous- 77:a. Kuopion Tiimi ja Varkauden WBT ovat putoamassa, näistä jälkimmäisen tilanne on todella tukala. Salon Hanhivaara oli 4. lohkon pelipaikka. Sinne kärkijoukkueina saapuneet turkulaiset K-29 ja TuWe 2 olivat kierroksen parhaat päinvastaisessa järjestyksessä, TuWe johtaa lohkoa ja K-29 vaanii sitä kolmen pisteen päässä. Putoamassa ovat Valkeakosken Walki-Team ja Turun TR, joka on jäänyt kärjestä jo yli tuhat pistettä. 5. lohko pelasi Lahdessa. Kotihallissaan pelannut Falcons voitti kaikki viisi otteluaan. Kun sen pahin vastustaja Helsingin JP hävisi vain yhden, kierrosvoitto riitti vain kakkossijaan, 40 pisteen päähän kärkisijansa säilyttäneestä helsinkiläisjoukkueesta. Putoamassa ovat Hyvinkään UK88 ja Lahden GK, näistä jälleen jälkimmäisen on parannettava huomattavasti peliään säilyäkseen sarjassa. 6. lohkon pelipaikka oli Järvenpää. Siellä nähtiin kierroksen tasaisin lohko, sillä kaikki kuusi joukkuetta olivat 193 pisteen sisällä. Kierrosvoiton vei Lahden Bay 2, mutta voitto riitti vasta lohkon nelossijaan, kärkiparina jatkavat edelleen Helsingin HIFK ja Loviisan KK-Team nyt tässä järjestyksessä. Järvenpään JBT ja Helsingin Tela ovat putoamassa. Muutama joukkue karkumatkalla kakkossarjassa Kakkossarjassa on selkeää jakautumista tiukkoihin ja jo melkein ratkenneisiin lohkoihin. Tiukinta on 7. lohkossa, jossa Seinäjoen Ke- 57 on vain 12 pistettä lohkokakkosen edellä. Seitsemässä muussa lohkossa kärkikaksikon ero on alle sadan pisteen. Kolmessatoista lohkossa ero kärkiparin välillä on 100-400 pistettä. Lopuissa viidessä lohkossa ero ensimmäisen ja toisen välillä on yli 400 pistettä, huippuna on Helsingin Tornados, joka 24 lohkossa on repäissyt 617 pisteen kaulan kakkosena olevaan Lahden Bay kolmoseen. Seuraavan kerran veteraanit palaavat valtakunnansarjojen pariin joulutauon jälkeen 19.1. Mestaruussarjaa pelataan Porissa ja Lehdessa. Lopuksi haluan toivottaa kaikille lukijoilleni keilailurikasta vuotta 2017. TEKSTI: JAAKKO VIRKAJÄRVI Gold Fingers, RäMe ja Purilaat mestaruussarjan lohkojen kärkijoukkueet.