Page 36

Keilaaja 4 | 2016

Kauppi sai uudet radat ja uuden ilmeen Kaupin keilahalli Tampereella koki kesän aikana mittavan kasvojen kohennuksen. Jo kauan odotetut uudet radat asennettiin paikalleen ja uuden maskin myötä halli on saanut raikkaan ilmeen. Kaupin keilahallin vuonna 1993 36 | KEILAAJA rakennetut radat tulivat toukokuussa tiensä päähän, joten hallissa aloitettiin mittava uudistusremontti. Suurimpana uudistuksena olivat toki radat, jotka System300 asensi. Keväällä vielä mietittiin, ettei samassa yhteydessä pysty tekemään muuta, vaan siirretään remontteja vuodella eteenpäin. Mieli kuitenkin muuttui pikkuhiljaa, palaset loksahtivat paikoilleen ja työntekijät saatiin aikataulutettua rataremontin kanssa. – Keilaratojen uusimisen yhteydessä uudistimme hallia muutenkin, hallin ilmettä ja palvelutarjontaa. Seinät maalattiin, takaseinälle pystytettiin Tampereen kaupungin silhuetti, sauna uusittiin ja ravintolan puolelle tuotiin biljardipöytä, flipperikone ja rahapelikoneita, Tampereen Keilailuliitto ry:n puheenjohtaja Perttu Jussila valottaa. Uudistukseen kuului myös keilailun helpottaminen erityisryhmille. – Uudet pallorampit mahdollistavat keilaamisen ilon myös ihmisille, jotka eivät pysty itse heittämään palloa. Rännisuojat helpottavat esimerkiksi vasta lajia aloittelevien lasten harjoittelua, Jussila kertoo. – Olemme neuvotelleet Tampereen kaupungin kanssa lasten liikuntatuntien järjestämisestä hallissa ja TAMK:n opiskelijoiden kanssa opiskelijoille annettavista alennuksista, Jussila jatkaa. Keilailuliitto otti uudistuksen myötä vastuualueekseen myös keilahallin ravintolapuolen. – Ravintola Kumo toimii päivisin monipuolisena kahvila-ravintolana. Lounasaikaan tarjoamme kotiruokaa buffetpöydästä ja koko päivän on tarjolla makeita ja suolaisia leivonnaisia, pikkusuolaista naposteltavaa ja runsas juomavalikoima, Jussila kertoo. Kassan ja ravintolan yhdistäminen antaa uusia mahdollisuuksia. – Antaahan se. Voidaan tehdä kaikenlaisia paketteja, kun ei ole mukana meistä riippumattomia tahoja. Minun aikanani ei ole ikinä ollut tilannetta, jolloin ravintolan toiminta olisi ollut aukotonta. Nyt se on meillä itsellämme ja, jos menee metsään, ei voi syyttää kuin itseään, Jussila tuumaa ja kertoo, että mahdollisuudet erilaisten illanviettojen järjestämiseen keilahallilla paranevat. – Siihen ollaan menossa. Minulla on paljon yhteyksiä opiskelijoihin ja TAMK:n suuntaan on ollut neuvonpitoa siitä, mitä he toivoisivat. TEKSTI: TIINA VILJAKKA / SEIJA LANKINEN Kuva: Mainostoimisto Aate


Keilaaja 4 | 2016
To see the actual publication please follow the link above