Page 8

Keilaaja 3 | 2016

Paula Nisula piti ykköspaikan kultaan asti Porissa naisten BSM-kilpailun loppukilpailu keilattiin samaan aikaan A-kisan kanssa. Siksi se jäi hieman isonsiskon jalkoihin. Mutta osanottajille se oli jälleen ikimuistettava. Voiton vei jännittävien vaiheiden jälkeen jo karsinnassa ykköseksi keilannut Paula Nisula. Mitaleita, ruusuja ja pyttyjä. Naisten BSM mitalistit vasemmalta, Jaana Rapeli, Paula Nisula ja Jenna Rytkönen. Naisten BSM-kilpailu on säilyttänyt suosionsa, Porissa osallistujia oli 308. TEKSTI JA KUVAT: PEKKA KORPI Kun naisten B-sarjan mitalipelit 8 | KEILAAJA olivat päättyneet, kuului katsomosta huuto: ”Ihan turha päivä, kun järjestys säilyi samana alkukilpailun jälkeen!” Ja niinhän siinä kävi, vaikka kyllä pitkään päivään muutoksia mahtui. Karsintakilpailun ykkönen, Paula Nisula, epäonnistui kuuden sarjan jatkoblokissa tulokseen 948, mikä oli koko porukan kolmanneksi huonoin. Jatkoon hän kuitenkin pääsi viidentenä. Kolmannessa sarjassa johtoon siirtyi Amanda Leppänen, joka sai ainoana 1100 puhki, yhdellä pisteellä. Jaana Rapeli piti kakkospaikkansa, kolmanneksi nousi Kati Kuossari. Round robinissa Leppänen piti paikkansa kolme sarjaa, mutta sitten hänen vauhtinsa katosi ja sijoitus hiipui ja loppujen lopuksi hän putosi niukasti ulos mitalipeleistä neljänneksi. Nisula nousi takaisin kuvioihin, mutta siellä oli muitakin, mm. viimeisenä jatkopeleihin päässyt Tuula Sivonen otti neljän voiton putken ja kiipesi kuuden sarjan kohdalla kakkoseksi. Piikissä oli ja pysyi Jaana Rapeli. Ennen sijoitussarjaa hän johti 62 pisteellä ja piti ykköspaikkansa loppuun saakka. Sitten olikin tiivistä, viisi naista oli 42 pisteen sisällä, eli heillä kaikilla oli mahdollisuus nousta mukaan loppupeleihin. Rapeli voitti Nisulan varmistaen loppuottelupaikkansa. Nisulan 157 riitti kuitenkin kolmanteen sijaan. Takaa, peräti kuudennelta sijalta, ampaisi Jenna Rytkönen sarjan parhailla pisteillä 193 kakkoseksi ja mitaleille. Välierässä Rytkösen ensimmäinen sarja pätki ja Nisula otti kiinnityksen loppuottelupaikkaan sarjoin 169-140. Toisessa sarjassa Jenna paransi, mutta sarjavoitto 176-167 ei riittänyt, vaan Paula eteni loppuotteluun 336- 316 voitollaan. Samalla käsikirjoituksella eteni loppuottelu. Ykkössijoitettu nuori Jaana Rapeli oli aika lailla tolaltaan ensimmäisessä sarjassa. Hän ei saanut yhtään kaatoa ja Nisulan antama parin tyhjän tasoitus sarjan puolivälissä kuivui kolmen tyhjän lopetukseen. Nisula tarrasi kultamitaliin sarjoin 166-122. Ottelu ratkesi käytännössä toisen sarjan ensimmäiseen ruutuun, johon Jaana teki neljännen tyhjän peräkkäin ja ero repesi päälle viidenkymmenen. Loppuun vain rullailtiin molempien tehdessä muutaman tyhjän. Toisen sarjan pisteet olivat Nisula ensi mainittuna 158-159 ja kokonaistulos 324-281. Näin siis karsinnan järjestys säilyi loppuun saakka. Ja alussa mainittu termi ”katsomo” oli hieman liioiteltu. Olisi näille naisille suonut hieman juhlavamman lopetuksen. Loppuottelua oli seuraamassa alle kymmenen henkeä, omaisia ja järjestäjiä kaikki. Ei saanut palkinnot jakanut Porin apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus kovin ylevää käsitystä lajistamme. Paula Nisulan pelin kulmakivi matkalla Suomen B-mestariksi oli hyvä paikkopeli.