Page 32

Keilaaja 2 | 2016

Senioreiden sarjamestarit 2016, TKK:n Petri Keituri (vas), Jukka-Pekka Lahti, Jarmo Saarikko, Mika Lahti ja Erkki Koivuranta. TKK:lle viimein Senioreiden(kin) kultaa Seniorien mestaruussarja huipentui Tampereella keilattuihin loppusarjoihin ja kolmen parhaan mitalipeleihin. TKK otti lopulta kultaa kahden edellisen vuoden hopean jatkoksi. Jatkosarjoissa alkusarjan joukkueet jakautuivat 32 | KEILAAJA kahtia, kuusi parasta pelasi mitalisarjassa ja kuusi heikointa putoamissarjassa. Mitalisarjan kolme parasta selvisivät heti sunnuntaina pelattuun finaaliin. Isäntäkaupungin TKK lähti mitalisarjaan vain 42 pisteen erolla toisena olleeseen Helsingin Tornadokseen. Kolmantena ollut Varkauden Mainarit ei ollut myöskään liian kaukana, 238 pistettä kärjestä. TKK aloitti mitalisarjan tuplakierroksen häviöllä, Tornados puolestaan voitti ottelunsa. Kärkipaikka vaihtui siis heti ensimmäisen pelin jälkeen. Kauaa ei Tornados saanut piikissä olla ja päivää myöten TKK venytti eroa Tornadokseen ja Mainareihin niin, että ennen sunnuntain kolmea peliä sen piikkipaikka loppuotteluihin oli jo käytännössä selvä. Karkua TKK:lla oli yli 500 pistettä. Patteri keilasi lauantaina kakkoseksi TKK:n jälkeen, mutta kovin paljon lähemmäs mitalipelejä se ei päässyt. GB:n Teemu Raatikainen oli lauantain tehokkain pelaaja seitsemän sarjan tuloksella 1533, josta lasketaan keskiarvoksi 219,0. Sunnuntaina TKK piti piikkipaikkansa, mutta Mainarit kiri viimeisellä pelillään ohi Tornadoksen toiseksi. Neljään mieheen keilattu 946 oli hieno päätös mitalisarjaan. Käytännön merkitystä tuolla ei ollut, välieräpaikka oli molemmilla varmistettu jo aiemmin. Henkilökohtaisesti Mainareiden Kari Jehkinen keilasi kolme sarjaa 224,3 keskiarvolla. Patteri, RäMe ja GB jäivät lopulta mitalikolmikosta reilunlaisesti. TKK vei loppuottelun uusinnassa Välierässä Mainareiden Jukka Supinen aloitti vahvasti neljän jonolla, mutta ei saanut muilta apuja. Tornadoksen Peter Strömberg tiputti viiden jonon kolmosruudusta alkaen. Viidenteen ruutuun tekivät kaikki muutkin helsinkiläiset kaadon ja Tornados otti johdon. Kolme TEKSTI: TIINA VILJAKKA, KUVA: PIRJO TUOMINEN