Page 27

Keilaaja 2 | 2016

KEILAAJA | 27 Viimeisen sarjan kamppailu sai Halmeen hetkeksi mietteliääksi. – Kävi mielessä, että tulevatko he takaa ohi, kun meistä ei saanut kukaan oikein mitään, mutta ei saanut sitten vastustajakaan, Halme totesi. Mestaruus oli RäMelle neljäs. Finaalikierroksen nelikon lisäksi radalla kävi yhden kierroksen pelaamassa Paavo Grönmark. – Meillä oli kierroksilla kolme loistavaa pelaajaa ja sillä pärjää, Halme virnisti. Hopeaa voittaneessa RC:ssä keilasivat Raimo Palokoski, Kauno Valaranta, Reijo Saarinen ja Pentti Laine. Myös pronssimitaleista taistelu meni viimeiseen otteluun, jossa kohtasivat Nuppi ja Bay. Kouvolalaiset olivat ennen ottelua vahvasti kiinni pronssissa, sillä Bayn olisi pitänyt voittaa ottelu 92 pisteellä. Nuppi ei ollut kuitenkaan yllätettävissä vaan he korjasivat viimeisestä ottelusta voiton lukemin 619-584 ja näin he nappasivat pronssit ennen lahtelaisia. Nupin joukkueeseen kuuluivat Tapani Mikkonen, Aapo Lehtinen, Markus Sihvola ja Mikko Isakow. Bay sijoittui lopulta neljänneksi, Tampereen TKK viidenneksi ja niin ikään tamperelainen GF kuudenneksi. RäMen ankkuri Seppo Eskolin oli henkilökohtaisissa tuloksissa vahvin finaalikierroksella. Seppo keilasi viiteen sarjaan 1138 (227,6). Toiseksi kovinta vauhtia piti RC:n ankkuri Pentti Laine 1112 (222,4). Kolmas yli 1100 keilannut oli RäMeen Rauli Raita 1108 (221,6). Kaikkiaan parivauhtia pelasi 11 pelaajaa 24 pelaajasta, joten kelit olivat suotuisat. RäMen luottoankkuri Seppo Eskolin oli vahvalla pelipäällä finaalissa. Veteraanien mestaruussarjan finaali yht. O V T H ka. paras ero 1 RäMe Lohja 3544 5 3 0 2 672,8 769 2 RC Pori 3479 5 4 0 1 647,8 700 -65 3 Nuppi Kouvola 3380 5 4 0 1 628,0 728 -164 4 Bay Lahti 3134 5 2 0 3 602,8 634 -410 5 TKK Tampere 3076 5 1 0 4 603,2 695 -468 6 GF Tampere 2961 5 1 0 4 580,2 621 -583 TOP 10 yht. s. ka. 1 Seppo Eskolin RäMe 1138 5 224,6 2 Pentti Laine RC 1112 5 216,4 3 Rauli Raita RäMe 1108 5 213,6 4 Jarmo Saarikko TKK 1084 5 206,8 5 Risto Halme RäMe 1083 5 205,6 6 Reijo Saarinen RC 1064 5 199,8 7 Mikko Isakow Nuppi 1061 5 202,2 8 Aapo Lehtinen Nuppi 1043 5 198,6 9 Markus Sihvola Nuppi 1022 5 193,4 10 Raimo Palokoski RC 1014 5 197,8 Jännitystä ja ylivoimaa runkosarjojen päätöksessä VETERAANIEN MESTARUUSSARJAN kaksi viimeistä kierrosta toivat kuusi mitalipeleihin päässyttä joukkuetta. Muutama paikka meni tiukoille, muutama ratkesi jo ennen viimeistä kierrosta. Ykköslohkossa Tampereen Kaupissa kotihallissaan TKK nousi toiseksi viimeisellä kierroksella piikkiin ja piti sitten paikkansa Ylivieskan päätöskierroksella. Toinen tamperelaisjoukkue Veijarit kehitti kovan kirin ottamalla ensin kierrosvoiton kotonaan ja sitten kakkosijan loppukierroksella. Porin RC kuitenkin kesti Veijarien rynnistyksen ja piti kakkospaikkansa ja meni mitalipeleihin. Veijarit joutui tyytymään turhauttavaan kolmossijaan ennen Jyväskylän KIRIä. Lohkosta putosivat Ylivieskan Star Bo ja Pietarsaaren FoBK. TKK:n Jarmo Saarikko keilasi kauden kaikki 27 sarjaa ylivoimaisesti parhaalla keskiarvolla 216,2. RC:n Reijo Saarinen keräsi 16 sarjaan lukeman 205,8 ja TKK:n Pekka Tuominen 27 sarjaan 204,5. Kakkoslohkoa hallinnut Lohjan RäMe meni suvereenisti mitalipeleihin, eroa seuraavaan oli lopulta lähes 900 pistettä. Helsingin Vauhti- Veikot nousi Turun kierroksella toiseksi, mutta viimeinen kierros kotihallissa Talissa meni penkin alle ja HVV jäi lopulta kolmanneksi. Gold Fingers Tampereelta nousi kahdella viimeisellä kierroksella hyvin ja ohitti HVV:n vaivaisen 30 pisteen erolla. Negatiivisen loppuliikkeen teki myös Turun Ratas, ensin Kupittaalla jatkopaikkaan kiinni ja sitten Talissa loppusijoituksissa neljänneksi. SC ja Helsingin IFK hakevat ensi kaudella vauhtia ykkössarjasta. RäMen Seppo Eskolin keilasi 16 sarjaa, joista keskiarvoksi muodostui. 225,6. GF:n Esko Nybakka pelaisi kaikki 27 sarjaa keskiarvolla 216,4. RäMen Kalevi Örnberg oli kolmas pistein 212,0. Kolmoslohkon kautta oli hienoisesti hallinnut Kouvolan Nuppi, joka piti ykkössijansa loppuun saakka. Toisesta jatkopaikasta kiisteltiin viimeiseen kierroksen viimeiseen sarjaan saakka. Siinä Lahden Bay voitti keskinäisessä ottelussa Savonlinnan Purilaat 105 pisteellä ja ohitti siihen saakka kakkossijaa hallussaan pitäneet savonlinnalaiset 90 pisteellä vieden sen toisen himoitun mitalipelipaikan. Neljänneksi sijoittui Keravan Jackpot, ykkössarjaan putosivat Kouvolan Misterit ja Lahden GK. GK:n Antero Immonen oli kauden tehokkain kaatamalla 16 sarjaa keskiarvolla 206,8. Nupin Markus Sihvola ja Mikko Isakow saivat 27 sarjaan kokoon lukemat 203,3 ja 201,0. Pietarsaaren Drott, Seinäjoen For Fun, Kuopion Paikko 1, Forssan FBC, Riihimäen TaKu ja Keravan SeitenViis nousevat ykkössarjan lohkovoittajina ensi kaudeksi mestaruussarjaan. PEKKA KORPI