Page 22

Keilaaja 2 | 2016

Kauden kolmas kierrosvoittaja Tapiolan Patteri Miesten SM-liigan viimeisen runkosarjan kierroksen Tampereen Kaupissa voitti helsinkiläinen Patteri, joka nousi mukaan mitalitaisteluihin. Asetelmat Talin mitalisarjan peleihin ovat herkulliset, mestaruus ratkaistaan TKK:n ja Bayn kesken, neljä muuta joukkuetta käy pronssitaistelua. TEKSTI JA KUVAT: SEIJA LANKINEN Kauppiin tehty 35 jalkaa pitkä 22 | KEILAAJA Peking olosuhde osoittautui haastavaksi ja tulostaso jäi melko alas. Joukkueista vain puolet eli kuusi ylsi tonnin keskiarvoon, parasta vauhtia 1053,8 keilasi myös eniten voittoja kerännyt Patteri. Kierroksen pelaajan tittelin otti Mainareiden Joonas Jehkinen 228,3 keskiarvolla. Patterin Saku Konttila haki viimeisessä matsissa täysosumaa, mutta ei sitä saanut ja jäi Jehusta kahdella pisteellä. Tämä kaksikko oli omaa luokkaansa, sillä seuraavat pelaajat listalla jäivät yli kymmenellä pisteellä per sarja. Kaupissa sarjataulukkoa myllättiin niin, että jännitystä ja mielenkiintoa riittää myös huhtikuun mitalisarjaan. Kärkikaksikko TKK ja Bay on irti muista niin, että pronssia kirkkaampaa mitalia tuskin on enää muille tarjolla. Mainarit ja Patteri ovat toisena olevasta Baysta jo kahdeksan pisteen päässä ja pelattavana on enää viisi ottelua eli jaossa on kymmenen sarjapistettä. TKK johtaa Bayta neljällä pisteellä ja voittoero on niin paljon parempi kuin Baylla, että se tarvitsee vain kolme voittoa varmistamaan mestaruuden, mikäli Bay voittaa Talissa kaikki pelinsä. Pieni sauma kultamitaleille Baylla siis on, mutta kyllä suurin osa vedonlyöjistä varmasti laittaa panoksensa TKK:lle. All Stars oli Kaupissa kolmanneksi paras ja teki hienon nousun kahdeksannelta sijalta mukaan mitalisarjaan. TKK kakkonen on AS:n kanssa tasapisteissä neljän pisteen päässä kolmantena olevasta Mainarista eli myös nämä kaksi voivat vielä pitää mitalihaaveita elossa. Talissa vaaditaan kuitenkin nappisuoritusta ja hieman muidenkin apua, jotta mitali taskuun rapsahtaisi. Kaupissa leimattiin Ysisadan matkapassi yhden kauden visiitin jälkeen takaisin ykkössarjaan. Ysisadan liigataival oli kivinen. Joukkue sai heittopussin roolin ja 44 ottelustaan se pystyi voittamaan vain 11 eli keskiarvona alle kolme per kierros. Tampereella ikävääkin huomiota ansaitusti saanut Siniset jatkaa kauttaan vielä liigakarsinnassa. Patteri lauantaina, Bay sunnuntaina Lauantaina päivän joukkueen tittelistä loppuun saakka taistelivat TKK ja Patteri. Patteri hävisi toiseksi viimeisen pelinsä Pinjetsille 1022-1113 ja sillä aukesi ovi TKK:lle päivän parhaaksi joukkueeksi. TKK kuitenkin taipui päätöspelissä Baylle 1032-1054 ja Patteri jäi kärkeen. Patterin valtti oli tasaisuus. Kertaakaan joukkue ei jäänyt alle tonnin ja parhaimmillaan tulosta kertyi 1072. Ainoastaan Bayta vastaan se oli tiukalla ja voitto heltisi kahden pisteen erolla 1035-1033. Saku Konttila 223,2, Mikko Hellgrén 209,2, Olli Kovanen 209,7, Markku Petäjämaa 196,5, Toni Toivonen 190,6 ja viimeiseen peliin vitjaan tullut Toni Palermaa 214 kantoivat vastuun Patterin peleistä. TKK keilasi melkein 30 pistettä paremmalla keskiarvolla kuin Patteri, mutta hävisi kahdesti. Koko viisikko keilasi parivauhtia, Petteri Salonen parhaana 218,8 keskiarvolla. Isäntiä tehokkaampi oli pelituloksissa All Stars, joka selvitti olosuhteen 1062,5 keskiarvolla. Voittoja AS keräsi yhtä paljon kuin TKK eli neljä. Neljään voittoon ylsivät myös Mainarit, Pinjets ja RäMe. Päivän tilaston hännille jumittuivat yhden voiton joukkueet TKK kakkonen, GH ja Ysisata. Ysisadan se naulasi entistä tiukemmin kiinni Saku Konttilan 300-haave tuhoutui kymppikeilaan 11. heitolla. Toni Palermaa (vas), Mikko Hellgrén, Toni Toivonen, Markku Petäjämaa, Olli Kovanen (edessä vas) ja Saku Konttila keilasivat Patterin kierrosvoittajaksi Tampereella.