Page 11

Keilaaja 2 | 2016

Näin kolmannen mitalijoukkueen kohtalo jäi sunnuntain peleihin. Giantsin ajoittainen kompurointi, vain kaksi voittoa, päästi Bayn jo parinsadan pisteen päähän, mutta myös lahtelaiset kärsivät tappioita niin, että loppujen lopuksi eroa jäi vielä reilut 300 pistettä. Lauantain selvästi tehokkain kaataja oli Rä- Men junnutyttö Senni Savikurki, joka paukutti palikoita nurin 212,7 keskiarvolla. Giants hallitsi sunnuntaita Kun sunnuntaina ryhdyttiin tekemään lopullisia ratkaisuja, nosti Giants tasoaan selvästi ja vei kisaa koko ajan, eikä Bay päässyt enää iskuetäisyydelle missään vaiheessa. Näin runkosarjan voitto ratkesi jo aikaisessa vaiheessa ilman suurempia kommervenkkeja. Dramatiikkaa saatiin sitten taistosta kolmannesta sijasta. GB tippui päivän ensimmäisen sarjan häviöllä toista sataa pistettä RABC: n kyydistä, mutta siitä eteenpäin mentiin sillä lailla tasatahtia, että ero ennen viimeistä ottelua oli viitisenkymmentä pistettä. Kun tuo viimeinen ottelu oli joukkueiden keskinäinen, menisi voittaja mitaleille ja hävinnyt jäisi neljänneksi. Tämä peli ei kauaa vanhennut, kun kävi ilmi sen suunta. GB nuiji kaatoja ja karkasi Rabbe Axelilta jo puolivälissä ja jatkoi lopulta koko viikonlopun parhaaseen sarjaan 903. Toki B-ABC teki parisarjan, mutta 805 ei riittänyt alkuunkaan. Myös sunnuntaina saatiin tavallisuudesta poikkeava henkilökohtainen kärkinainen, kun Giantsin Riikka Nenonen ansaitsi tuon tittelin ensimmäistä kertaa. Riikan keskiarvo sunnuntaina oli 217,5. Koko kauden parasta keskiarvoa keilasi Giantsin Sanna Pasanen, joka kirjasi 51 sarjan KEILAAJA | 11 keskiarvoksi 212,3. Nasevat ja TPS liigaan ensi kaudeksi Smash putosi SM-liigasta suoraan ykköseen ja sen tilalle nousee ykkössarjan voittaja Nasevat Raisiosta. RäMe ja ykkössarjan kakkoseksi sijoittunut TPS Turusta olisivat ohjelman mukaan karsineet liigapaikasta, mutta RäMe luopuu sarjasta, joten TPS nousee liigaan suoraan ilman karsintaa. Naisten SM-liigassa on ollut ”tapana”, että nousseet uudet seurat jäävät aiempien joukkueiden jalkoihin. Parin viime vuoden aikana FCKotka ja Cherry ovat taistelleet pysyvämmän aseman, kun taas viimeksi Smash teki liigaan vain ranskalaisen visiitin. Ykkösen voittanut Nasevat oli päättyneellä kaudella voimakkaasti vain kahden keilaajan varassa, näinköhän se riittää kovemmassa joukossa ensi kaudella. TPS:lla on joukko juniorilupauksia ja on mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon he pääsevät ensi kaudella pelaamaan ja kun pääsevät, minne asti rahkeet riittävät. Viimeisenä viikonloppuna saatiin vaihtelua kierroksen pelaajiin, kun nuoret lupaukset Senni Savikurki (viereinen kuva) ja Riikka Nenonen kaatoivat keiloja tehokkaimmin, Senni lauantaina ja Riikka sunnuntaina. >> GB jahtasi kolmatta sijaa koko loppukauden ja nousi vihdoin mukaan mitalipeleihin. Ratkaisu syntyi komealla sarjalla, kun pahin kilpailija R-ABC kaatui runkosarjan päätöspelissä 903-805. Joukkue vasemmalta Salla Savenius, Reija Lundén, Heidi Manninen, Heidi Poikonen ja Roosa Lundén.