K A U D E N M A K U J A
Juuri nyt!
Suosikkiraaka-aineeni juuri nyt
Niklas Halenius
Nick’s Food Design, Turku
Kätevät annostelupumput
• Erillisen pumpun ansiosta saat enemmän kastikevaihtoja mausteasemiin ja keittiöön
• 2,15 L majoneesille sekä Burger relishille
• 11,4 kg ketsuppikanisterille
RATKAISUT RAVINTOLASALIIN
TAKE AWAY RATKAISUT
Haugen-Gruppen Oy Finland
Tiilitie 6 B 2, 01720 VANTAA
info@haugen-gruppen.
www.haugen-gruppen.
Puh 010 30 90 700
Fax: 010 30 90 711
RATKAISUT KEITTIÖÖN
Tyylikkäät Heinz pöytäannostelijat
• Heinz pöytäannostelijat sekä
punaisena, että mustana
• 2,5 L sekä 5 L annostelijoihin
saatavilla ketsuppi ja sinappi
Heinz 10ml annoskastikkeet
• Ketsuppi, sinappi ja majoneesi kasikkeet
mukaan sekä lisämyyntituotteiksi
• Esillepanoa helpottamaan kompakti
pöytäteline
OTA YHTEYTTÄ
niin kartoitetaan tarpeisiinne
soveltuva ratkaisu!
PUNAJUURI on loppukesän suosikkiraaka-aineeni, koska se on
hyvin monipuolinen. Sitä voi käyttää sekä makeissa että suolaisissa
ruoissa ja leivonnassa. Punajuurta voi glaseerata, pikkelöidä,
keittää, paahtaa ja paistaa. Punajuuri näkyy lounaillamme
tyypillisesti lisukkeena. Sen maku käy lähes ruokaan kuin ruokaan
ja se sopii niin sekasyöjille kuin vegaaneillekin.
Kestosuosikkini on paahdettu, balsamicolla ja rosmariinilla
maustettu punajuuri. Sen valmistus on yksinkertaista: punajuuri
lohkotaan ja maustetaan balsamicolla, siirapilla, rosmariinilla, suolalla
ja öljyllä. Lohkot vuokaan ja folio päälle, sitten kypsennystä
kolmesta vartista tuntiin. Lopuksi folio pois ja lohkoille vähän pintaa,
jos siihen on tarvetta. Paahdettua punajuurta voi tarjota vaikkapa
vuohenjuuston, saksanpähkinöiden ja rukolan kera.
Makeassa leivonnassa voi tehdä vaikka kuivakakkua tai financiereja.
Juurikasta voi käyttää myös jäätelöissä ja sorbetissa.
Makeaan herkkuun tulee punajuurella kiva väri ja makuun kiinnostava
maanläheinen ja juureva vivahde. Makeassa punajuuren
makuun kannattaa yhdistää jotain freesiä, esimerkiksi sitrusta
tai hapokasta marjaa.
Salaattipöydissä tarjoan usein punajuurihummusta
ja punajuuripestoa. Punajuurihummukseen paahdan juurikkaan
kuorineen päivineen. Kypsät juurekset kuorin ja soseutan ja
sekoitan hummukseen. Muutoin pohja on kuin normaali hummus,
mutta yhdistän punajuureen mielelläni rosmariinia ja käytän
tavallista enemmän sitruunaa.
Punajuuripestopastasta taas pidetään lounasravintoloissamme.
Peston yhdistän mieluiten spagettiin tai tagliatelleen, sillä
tavalla annoksesta tulee näyttävä.
Teemme leivän itse niin lounaalle kuin catering-keikoillekin.
Punajuuresta tulee komeaa leipää. Kutsumme sitä barbapapa-
tai hubbabubba-leiväksi: raa’assa taikinassa on niin upea vaaleanpunainen
väri.
Näin elo-syyskuussa teemme paljon hääkeikkoja. Nykyään
hääsesonki hiljenee heinäkuuksi alkukesän jälkeen ja kiihtyy
taas loppukesää kohti. Tarjoamme tähän aikaan vuodesta mielellämme
sadonkorjuuaikaan sopivia menuja ja ohjaamme asiakasta
lempeästi valitsemaan ajankohtaan sopivia, parhailta
maistuvia raaka-aineita. Sellaisia kuin punajuuri.