K O T I M A A N K A R T A N O M A T K A I L U
ULKOKEITTIÖ MAISEMATERASSILLA | Ruokatarjontaa laajennettiin
ensimmäisen kauden jälkeen kysynnän mukaan myös
iltaan.
Kuluvana sesonkina annoksia on saanut iltaisin maisematerassille
rakennetusta kesäkeittiöstä. Omistajien alun perin
kaavailema pallogrilli-keittiö muuttui Pekosen toiveesta täysmittaiseksi
ulkokeittiöksi, jossa valmistetaan kala-, liha- ja
kasvisannoksia sekä jälkiruokaa.
Lyhyellä ja intensiivisellä kesäkaudella varaudutaan aina
myös joustamaan asiakkaiden tarpeiden mukaan nopeastikin.
– Kesäkeittiö pidetään periaatteessa neljänä päivänä auki,
mutta varaudumme tietysti aina muuttamaan suunnitelmia
kysynnän ja säiden mukaan, Pekonen huomauttaa.
Kuluneen kesän kehnoihin terassisäihin reagoitiin
avaamalla ravintolasali kesäkeittiön asiakkaiden käyttöön.
Grilliruoka kiinnostaa etenkin konsertti- ja elokuvapäivien
vieraita.
KARTANON ELEGANSSI VIEHÄTTÄÄ | Laukon kartanon ravintolaan,
kahvilaan ja kartanoromanttisia tuotteita myyvään puotiin
on kenellä tahansa mahdollisuus piipahtaa. Kartanonpuistoon
ja sen elokuviin ja konsertteihin sekä taide- ja historianäyttelyihin
pääsee tutustumaan pääsymaksulla.
Myös puiston puolella vieraileville on tarjolla kattavasti
kahvilapalveluita, sekä kartanon päärakennuksen terassille
avattu elegantti samppanjabaari.
Kartanolla vierailee seitsemän kesäsesonkiviikon aikana
noin 25 000 ihmistä, ja kartanomatkailu houkuttelee heittäytymään
ympäristön tunnelmaan.
– Kyllä vieraistamme näkee, että iso osa panostaa kartanovierailuun.
Laitetaan vähän hienompaa päälle, ja on meillä
teemapukeutumistakin nähty, Lagerstam kertoo.
LAUKON PEURAA ERIKOISMENUISSA | Ruokaihmisille Laukko
lienee tähän saakka tunnetuin Laukon peurasta eli valkohäntäpeurasta,
jonka eräs kartanon isännistä istutti Suomeen
1930-luvulla. Peuraa nähdään Laukon kartanon erikois- ja kokousmenuissa.
Syksy tuo tullessaan kokous- ja juhlatapahtumia, joille katetaan
joko juhlabuffet tai erityismenuja. Lisäksi pikkujoulukausi
ja joululounaat vetävät Laukkoon erityisesti yritysväkeä.
– Kesäsesongin ulkopuolella meidän bisneksemme tulee
kulttuuriryhmien vierailuista sekä kokouksista ja muista tapahtumista.
Silloin keittiömme pääsee näyttämään kyntensä
myös buffet-tarjonnan ulkopuolella, Lagerstam kertoo.
Hyvistä tekijöistä kannattaa pitää kiinni, sen ravintoloitsija
tietää. Kokousruoat ja erikoisillalliset antavat mahdollisuuden
toteuttaa ideoita lounasbuffetin ulkopuolelta.
– Pelkkä hyvä tiimi ja työfiilis eivät vielä riitä. On tärkeää,
että keittiöporukkamme pääsee myös haastamaan itseään
ja toteuttamaan luovia visioitaan. Siihen löytyy tilaa hektisen
kesäsesongin ulkopuolella, kun kokous- ja juhlatoimintamme
taas elokuun puolivälissä. n
Laukon kartano
Laukontie 32
37370 Vesilahti
www.laukonkartano.fi
Päärakennuksen
näyttely vie tällä
kaudella kreivien
linnoihin ja pitopöytiin.
LAUTASELLE 8 –9 | 2017 21