Page 55

Heino | Lautaselle 5-7 • 2017

> K A H V I N J A T E E N K Y L M Ä H A U D U T U S Riku Nordqvist ja rakastettu Keisarin morsian. Kylmähaudutus sopii kuluttajien toiveisiin, sillä sen avulla aidoista raaka-aineista saadaan puhtaita makuja. Tuotetta varten kehitettiin tekniikka, joka vaati kymmenientuhansien eurojen investoinnit. – Tuotekehitys on vaatinut paljon uskallusta ja tuotetta on pitänyt maistaa moneen kertaan, jotta olemme löytäneet oikean haudutetun teen, veden ja kuplien suhteen, Riku Nordqvist kertoo. Kokeilut Laitilassa johtivat siihen, että teetalon tunnetuin teesekoitus Keisarin Morsian kääntyi kylmähaudutetuksi juomaksi. – TeAqua-sarjamme ensimmäinen juoma Keisarin Morsian on alkoholiton, kevyesti kupliva ja ilman keinotekoisia makeutusaineita toteutettu juoma. Sokeria lisäsimme hieman, jotta saimme hedelmäiset aromit esiin, Riku Nordqvist kuvailee. Keisarin Morsian todistaa, että hyvinvointikategoriaan tehty juoma voi edustaa juhlavia, aitoja makuja. Samalla se uudistaa virvoitusjuomatarjontaa. KYLMÄHAUDUTETTU KAHVI ON JO HITTI RUOTSISSA | Ruotsalaisen Löfbergsin erikoiskahvipäällikkö ja kouluttaja Anna Nordström kertoo, että kahvi on nyt esillä kaikkialla. Kahvia käytetään juustossa, jäätelössä ja ruoanlaitossa. Juomanakin se on yhä pidetympi, mutta sitä ei nautita enää pelkästään kuumana. – Kahvipaahtimon on oltava hereillä tavoittaakseen uusia asiakkaita. Me haluamme olla edelläkävijä, tuoda koko ajan uutta markkinoille, Nordström kuvailee. LAUTASELLE 5 –7 | 2017 55


Heino | Lautaselle 5-7 • 2017
To see the actual publication please follow the link above