Page 48

Heino | Lautaselle 5-7 • 2017

Huhtamäen Tiia Leppäkangas ja Marjut Salmisalo muistuttavat Joutsenmerkin olevan helppo tapa viestiä ympäristöystävällisyydestä. Vastuullinen kahvitauko Huhtamaki Foodservice Nordic valmistaa Hämeenlinnassa Joutsenmerkillä merkittyjä kartonkisia kuumajuomapikareita. Pohjoismainen sertifioitu ympäristömerkintä on helppo ja luotettava tapa viestiä vastuullisesta toiminnasta. TEKSTI MARI CADAUT KUVAT EERO KOKKO Hämeenlinnassa Huhtamäen tehtailla valmistetaan ensimmäiset Joutsenmerkin saaneet kertakäyttöastiat. Signaali ympäristömerkittyjen astioiden tarpeesta on tullut asiakkailta. – Pohjoismaisen ympäristömerkin kertakäyttöastioiden kriteerit ovat olleet luotuina jo vuodesta 2012. Astioiden kriteerienmukaiseen kehittämiseen ei aiemmin tartuttu siksi, että kriteerit ovat hyvin tiukat ja niiden soveltaminen kartonkisiin kerta-astioihin vaati paljon selvitystyötä, kertoo Marjut Salmisalo, Huhtamaki Foodservice Nordicin laatupäällikkö. – Saatuamme asiakkailtamme kyselyitä ympäristömerkityistä astioista etenkin Norjasta ja Ruotsista lähdimme selvittämään asiaa perusteellisesti vuoden 2016 alussa. Kesäkuussa 2016 saimme ensimmäisille tuotteille hyväksynnän, Salmisalo kertaa. KULUTTAJA HALUAA TODENNETTUA VASTUULLISUUTTA | Vastuullista toimintaa ja siitä viestimistä täytyy nykypäivänä jokaisen yrityksen pohtia. Samaan aikaan kuluttajat ovat yhä tiedostavampia, eivätkä epäröi haastaa yrityksiä, mikäli epäilevät näiden vastuullisuuspyrkimysten aitoutta. Tunnetulla merkillä viestiminen on helpompaa kuin täysin alusta aloittaminen. – Vastuullisuuden viestiminen ei ole yksinkertaista. Joutsenmerkki on erittäin tunnettu Suomessa ja vielä tunnetumpi Ruotsissa ja Norjassa. Se on visuaalinen ja helppo tapa viestiä ympäristöystä- Aimo on ensimmäinen suomalainen private label-tuotemerkki, jonka kartonkipikarilla on Joutsenmerkki. Heinon Aimosarjan ympäristömerkitty pikari on valikoimissa kesäkuusta lähtien. 48 LAUTASELLE 5 –7 | 2017


Heino | Lautaselle 5-7 • 2017
To see the actual publication please follow the link above