Page 3

Heino | Lautaselle 5-7 • 2017

H E I N O N T U K U N A S I A K A S L E H T I lautaselle 5-7 | 2017 SUOMEN KESÄÄN liittyvät odotukset ovat joka vuosi yhtä toiveikkaat, odotellaan auringon paistetta ja sitä, että terassit täyttyvät ihmisistä. Monelle kesässä ovat parasta puhtaat kotimaiset raaka-aineet, joita on saatavissa yhä helpommin lautaselle. Omaan suosikkilistaani kuuluvat uudet perunat, kala, kotimaiset marjat ja sienet. Tässä lehdessä kerromme myös järvikalan nousukaudesta. Heinon Tukku Kuopio Oy kehittää jatkuvasti kiinnostavia tuotteita, joista hyvänä esimerkkinä on hauki kalastettuna savolaisista järvistä ja kylmäsavustettuna. Viime kesänä käyttöönotettu oma tuotantolaitoksemme syntyi ajatuksesta, että kaikkia työvaiheita ei välttämättä kannata tehdä itse ravintoloiden keittiöissä. Nyt vuotta myöhemmin Heinon Tukun innovatiiviset osaajat suunnittelevat ja valmistavat korkeatasoisia tuotteita vaativien ammattilaisten keittiöihin. Tuomme jatkuvasti uutuuksia sekä kausivalikoimiin että pysyvään valikoimaan. Lisäksi räätälöimme kiinnostavia tuotteita asiakkaidemme erilaisiin tarpeisiin. Uusimpia Kuopion tuotekehityksen tuloksia on pintaloimutettu kylmäsavulohiseläke. Tuote on päässyt Brysselin kansainvälisillä kalaalan messuilla tuotekilpailussa finalistien joukkoon. Tulokset eivät tätä kirjoittaessani ole vielä selvillä. Ne julkaistaan 25.4. Seafood Expo -tapahtuman yhteydessä, ja tuotteesta voitte lukea lisää tämän lehden sivulta 6. Tämän lehden ilmestyessä minun on aika siirtyä uusiin tehtäviin TukkuHeino-konserniin. Uusi toimitusjohtajamme Petteri Pelkonen aloittaa tehtävässään 1.5.2017. Vahdinvaihdosta voitte lukea tarkemmin sivulta 66. Kiitän asiakkaita ja yhteistyökumppaneita 10 vuoden ajastani toimitusjohtajana. Te hyvät asiak-kaamme olette tehneet työni merkitykselliseksi. Aurinkoista kesän odotusta, MARJA HÄMÄLÄINEN toimitusjohtaja Tässä numerossa 3 Pääkirjoitus 6 Kauden makuja 8 Lautasella Nyt! 12 Ravintolakonseptoinnin mestarit 19 Liikkuvien lasten ruokkija 28 Festivaaliruoan kasvojenkohotus 32 Ajankohtaista Heinosta 37 Uutta Heinossa 48 Vastuullinen kahvitauko 54 Kylmää kesää! 66 Heinolaiset tutuiksi 67 Yhteystiedot ja Heino Alkossa Julkaisija Heinon Tukku Oy, Orionintie 18–22, 02200 Espoo | Päätoimittaja Eva Heino | Toimituspäällikkö Mari Cadaut Taitto ja paino PPD Studio, Painotalo Plus Digital Oy, Lahti | Kannen kuva Eero Kokko | Toimitusneuvosto Sami Hämäläinen, Tommi Martikainen, Marko Sotejeff, Jukka Koivu, Eva Heino, Mari Cadaut 12 28 19


Heino | Lautaselle 5-7 • 2017
To see the actual publication please follow the link above