Page 21

Heino | Lautaselle 5-7 • 2017

nalle miellyttävämpää; Luhtala ei halua, että keittiö on pelkkä lämmittämö. Aktiviteettipuistobisnes on vahvasti sesonkipainotteista. Hiihtolomat, syyslomat ja joulun aika ovat suurimpia piikkejä, ja silloin puistoon voi pelmahtaa 1000 kävijää samalla ovenavauksella. Paine näkyy silloin myös ravintolan puolella. – Kun 1000 ihmistä tulee samaan aikaan sisään, heillä on myös suunnilleen samaan aikaan nälkä. Se tietysti asettaa haasteita keittiöllemme ja ruoallemme. 30 minuuttia odotusta on ihan maksimi, mitä tämä porukka kestää. Kovat kävijäpiikit sekä tavoitteemme tehdä asiat huolella ja alusta saakka asettavat rajoitteita valikoimallemme. Homman täytyy olla hyvin hioutunutta. – Käytämme paljon paikallisia raaka-aineita. Me haluamme panostaa lähialueen työllistymiseen myös ostojemme kautta, eikä raaka-aineen ainoa kriteeri ei voi olla hinta. Jaksan entisenä maatilayrittäjänä hämmästellä sitä, että valtio tukee maataloutta, mutta hintaan perustuvat kilpailutukset tekevät julkisille keittiöille lähialueen tuotteiden käytöstä lähes mahdotonta, Luhtala ihmettelee. LIHASVOIMALLA PÄÄKAUPUNKISEUDULLE | Ennen ruokailua puistoissa kuitenkin liikutaan. Puistoissa ei ole moottorilla toimivia vempeleitä, vaan kaikki liikkuu kävijöiden omalla lihasvoimalla. Jokaisen puiston sydän on freestyle-alue, josta löytyvät trampoliinit ja vaahtomuovialtaat. Skeitti- ja skuuttaus alueiden lisäksi puistoissa voi kiipeillä, testailla eri lajeja ja pienille on varattu kokonaan omat pelmuamispaikat. – Meillä käy myös aikuisia ja paikallisia tyky-ryhmiä. Lisäksi olemme menestyksellisesti toteuttaneet vanhusten kuntoutuskodin kanssa yhteistyössä kuntoutusta. Tämä on erinomainen paikka vahvistaa koordinaatiokykyä, kun alustat ovat pehmeitä ja turvallisia. Tulevaisuuden suunnitelmat vievät Duudsonit Activity Parkin syksyllä myös Espooseen, kauppakeskuksen tiloihin. Sieltä yritykselle on varattu 3 600 neliötä temppuilutilaa ja 400 neliötä ravintolalle. Yritys uskoo ruokatuotteensa menestykseen, vaikka kilpailu ympärillä on kova. – Saamme osan asiakkaista tietysti puiston kävijöistä, mutta myös ohikulkijoista. Kauppakeskuksessa olemme ihmisvirtojen äärellä, joten uskomme sekä perheiden että lounasasiakkaiden löytävän meidät. Teemme asiat hieman toisin: ravintolan tunnelma ja ruoka on seinäjokista ja menemme Espooseenkin pohjalaisella mentaliteetilla, Luhtala kaavailee tulevaa. n LAUTASELLE 5 –7 | 2017 21 L I I K U N T A P U I S T O T


Heino | Lautaselle 5-7 • 2017
To see the actual publication please follow the link above