Page 14

Heino | Lautaselle 5-7 • 2017

Kartoitusten ja ideoinnin jälkeen rakennetaan ehdotus, jota tarkennetaan edelleen yhdessä asiakkaan kanssa. Taustalla hyödynnetään erilaisia Suomessa tai Pohjoismaissa hyväksi havaittuja palvelumoduuleita. Niitä muokataan ja tarvittaessa kehitetään jotain aivan uutta. Tavoitteena on, että jokainen asiakas saa oman ravintolansa. – Esimerkiksi Espoon Keilaniemessä sijaitsevassa kiinteistössä on kahvila ja pitseria, joiden ajat myötäilevät rakennuksessa työskentelevien työaikoja. Tehdessämme konseptikartoitusta kävi ilmi, että kansainvälinen työyhteisö toivoi henkilöstöravintolaltaan erityisesti laveita aukioloaikoja ja aitoja kansainvälisiä makuja. Niinpä kehitimme hauskan ja värikkään paikan, josta löytyy usein etnisiä vaihtoehtoja ja joka on auki myöhään. Tilat sopivat työntekoon ja kohtaamisiin aamusta iltaan, Rahnasto kuvailee. Rahnaston ravintolakonseptin teesit • Konseptin suunnittelussa tulisi tavoitella oikeanlaista tunnetta • Tunne syntyy erityisesti asiakaskohtaamisissa • Ruokatuote on konseptin ydin. Ilman laadukasta ja herkullista ruokaa ei ole ravintolakonseptia. • Ydintä tukevat miljöö ja tilaratkaisut. Digitaaliset ratkaisut korostuvat tulevaisuudessa yhä enemmän. Kuitenkin vasta ihmiset tekevät konseptista elävän. • Onnistunut konsepti rakennetaan aina yhdessä asiakkaan kanssa. UUSI KASVISRUOKAKONSEPTI LOIKKII PÄIVÄNVALOON | Kasvisruoasta puhutaan nyt enemmän kuin koskaan ennen. Fazer Food Services on kehittänyt kasvisruokatarjontaansa jo vuosia. Kasvisruokareseptiikan lisäksi yritys on pilotoinut kokeiluja, joissa mietittiin, miten asiakkaan saa valitsemaan useammin kasvista lautaselleen. – Piloteissa selvisi, että valintaan vaikuttaa erityisesti se, miten ruoka on laitettu esille. Kokeiluissa kiinnitimme huomiota ulkonäköön, viipaloimme hedelmiä valmiiksi ja nostimme kasvisruoat helposti saataville. Saimme pilottiravintoloissa kasvisten menekin nousemaan useita kymmeniä prosentteja, Rahnasto valottaa. Pilotoinnin ja ulkomaisen benchmarkkauksen tuloksena alkoi myös kehkeytyä ajatus hauskasta kasvisruokakonseptista ilman ryppyotsaista valistusta. – Halusimme yhdistää hauskuuden, nautinnollisuuden ja maukkauden terveellisyyteen. Kasvisruoan pitää olla relevantti vaihtoehto, koska se on hyvää, ei siksi että se on kasvista. Mukana projektissa oli joukko Fazerin ammattilaisia sekä suunnittelukumppani. – Hioimme kasvisruokakonseptimme kuntoon yhteistyökumppanitoimiston kanssa. Lopputuloksena on Wicked Rabbit, rento kasvisruokakonsepti, jonka keulakuvana on hauska kani. Huhtikuussa lanseerattu Wicked Rabbit on yksi esimerkki Fazer Food Servicesin uusista palveluratkaisuista, ja tulee näkymään yhtenä osana henkilöstö ja yliopistoravintoloiden tarjontaa. Innostuuko jokin yritys tarjoamaan työntekijöilleen ainoastaan kasvisruokaa – sen näyttää aika. n 14 LAUTASELLE 5 –7 | 2017 R A V I N T O L A K O N S E P T I T


Heino | Lautaselle 5-7 • 2017
To see the actual publication please follow the link above