Page 8

Heino | Lautaselle 1-2 • 2017

Violetti kasvisbuumi VIOLETEISTA kasviksista ennustetaan vuoden 2017 kuumaa raaka-ainetrendiä. Nämä muodikkaat lilat syötävät vaikuttaisivat rantautuvan meillekin nopeammin kuin yksittäiset trendi-ilmiöt yleensä. Värikkäät kasvikset ovat pinnalla terveyshyötyjensä vuoksi kuten niin moni muukin tämän hetken edelläkävijöiden ruokatrendeistä. Lilan ja purppuran sävyt ovat kasvikunnan tummimpia ja on näyttöä siitä, että mitä tummempi kasviksen väri on, sitä enemmän siinä on antioksidantteja. Antioksidanttien sanotaan vaikuttavan terveyteen positiivisesti monin tavoin, muun muassa sydän- ja verisuoniterveyteen ja paljon urheilevien kehojen oksidatiiviseen stressiin. Tieteelliset näytöt positiivisista vaikutuksista eivät ole kiistattomia, mutta värikkäästi syöminen ainakin tuntuisi lisäävän kasvisten käyttöä. Violetin ruoan buumin etunenässä kulkee bataatti, joka on jo löytänyt tiensä Suomessakin innokkaimpien ruokaharrastajien lautasille. Väriporkkanat ovat monissa keittiöissä tuttuja, ja vanha kunnon punakaali kuuluu myös hyvis-kasvisten joukkoon. Kunhan satokausi etenee, luvassa on muun muassa violettia kukkakaalia ja papuja. Väri taitaa tulla vuoden aikana tutuksi ainakin ruokakuvastoa seuraaville –ruokatrendejäkin ennustava kuvanjakopalvelu Pinterest pullistelee violetista ruoasta. 1062 Bataatti violetti 8020589 Porkkana violetti L A U T A S E L L A N Y T ! 8 LAUTASELLE 3–4 | 2017


Heino | Lautaselle 1-2 • 2017
To see the actual publication please follow the link above