Page 6

Heino | Lautaselle 1-2 • 2017

K A U D E N M A K U J A TEKSTI MARI CADAUT PRO KALA RY Raastepöydän kautta trendikkääksi Jauheliha riistana WWF:n lihaopas nosti riistan jälleen pöydälle: oppaan mukaan kestävästi pyydetty riista on ympäristön kannalta hyvä vaihtoehto. Riista varmasti kiinnostaakin yhä useampaa ruokavalintoja pohtivaa kuluttajaa. Riistajauheliha on taloudellinen tapa tuoda riistaa tarjolle. Se myös sopii hyvin moneen jauheliharuokaan tuomaan pohjoista makua. Keväthangilla maistuvat hampurilaiset voikin hyvin tässä sesongissa tehdä riistasta ja maustaa majoneesin vaikka puolukalla. Maistuu varmasti sekä kotimaisille asiakkaille että eksotiikkaa hakevalle turistille! 8053331 Hirvi jauheliha 1 kg 15 % e 8053323 Peuran jauheliha 1 kg ee pakaste 8046590 Riistajauheliha ee n. 1,5 kg pakaste Kaikki muistavat ajan, jolloin kiinankaalia saatiin salaateissa ja raastepöytien valikoimissa kyllästymiseen saakka. Ruokakulttuurien sekoittumisen ja aasialaisten makujen löytymisen myötä kiinankaalin käyttö on monipuolistunut ja sitä käytetään yhä useammin siinä, mihin se parhaiten sopii: lämpimissä ruoissa, kiinnostavasti maustettuna ja hapatettuna. Miedonmakuisen kiinankaalin uusi sato saapuu ulkomailta syötäväksi näihin aikoihin. Kaali sopii hyvin vokkeihin, lämpimiin lisukkeisiin, alkukevään keveisiin patoihin ja kasvisruokien raaka-aineeksi. Kimchiksi hapatettuna se antaa potkua ruokiin burgereista paistettuun riisiin ja liharuokiin. Kiinankaali kannattaa säilyttää muoviin kääräistynä 2–4 asteessa. Se on kaalien tapaan herkkä etyleenille, joten muun muassa omenat on hyvä pitää välimatkan päässä. Kuhaa pöytään Kuha on yksi arvostetuimpia kalojamme. Herkullista makean ja murtoveden kalaa pyydetään lähes ympärivuotisesti, ja sitä on saatavilla hyvin ympäri vuoden myös pakastettuna. Niinpä se on turvallinen valinta pitkään voimassa olevillekin ruokalistoille. Kuhan liha on valkoista, kiinteää, vähäruotoista ja vähärasvaista. Lihan maku on mieto ja niin hienostunut, että sitä ei kannata peittää vahvoin maustein. Kuha tarjotaankin usein pannulla paistettuna tai haudutettuna. Koska muuten olet viimeksi tehnyt Kuhaa Walewska? 6 LAUTASELLE 3–4 | 2017


Heino | Lautaselle 1-2 • 2017
To see the actual publication please follow the link above