Page 42

Heino | Lautaselle 1-2 • 2017

Olut viimeistelee hoptailin Oletko jo innostunut hoptaileista? Trendikkäät oluella viimeistellyt juomat piilottelevat usein cocktail-listojen hännänhuippuina. Nosta ne esiin ja yllätä uusilla makuelämyksillä. OTEKSTI MARIAANA NELIMARKKA KUVAT EERO KOKKO lutkouluttaja ja kirjailija Anikó Lehtinen on ollut innostunut hoptaileista jo pitkään. – Aina uudestaan niiden tulemista on povattu. Sitäkin voi toki pohtia, mikä on olutcocktail; onko Weissbier siirapilla cocktail? Kautta aikain suosittuja ovat olleet sukellusveneet, uppotukki, syvyyspommi – ovathan nekin juomasekoituksia, Lehtinen toteaa. Aika on nyt kypsä huolella mietityille olutcocktaileille. – Ulkomailla tulee paljon hoptaileja vastaan, Tanskassa ja Ruotsissa niitä näkyy koko ajan, ja kevyistä oluista tehdään kesäkannuja eri puolilla maailmaa.  Hoptailien ajankohtaisuutta edesauttaa oluttyylien kirjon laveneminen. Sekä kuluttajat että baarihenkilökunta ovat oppineet uusien oluttyylien makuihin. Lehtinen pitää hoptaileja elämysten tuojana. – Hoptail on erikoiscocktail ja erilaistumisen tuoja. Se monipuolistaa oluen makua ja voi alentaa oluennauttimiskynnystä, Lehtinen sanoo. Anikó Lehtinen uskoo ajan olevan vihdoin kypsä hoptaileille. 42 LAUTASELLE 3–4 | 2017


Heino | Lautaselle 1-2 • 2017
To see the actual publication please follow the link above