Page 3

Heino | Lautaselle 1-2 • 2017

H E I N O L T A A M M A T T I K E I T T I Ö I L L E lautaselle 3-4 | 2017 VALTIONEUVOSTO on hyväksynyt ruokapoliittisen selonteon, johon on kirjattu maan ruokapolitiikan painopisteet ja päämäärät vuoteen 2030 asti. Hallituksen tavoitteena on lisätä ruoan arvostusta kotimaassa sekä vahvistaa Suomen maakuvaa korkealaatuisen ruoan ja ruokamatkailun kautta. On hienoa, että nyt on myös hallitustasolla tunnustettu alamme merkitys Suomen nostamisessa maailmankartalle. Toimintaympäristön muutokset ja trendit vaikuttavat Food Service -alaan yhä nopeammalla syklillä. Trendit muuttavat ruoan kulutusta ja kuluttajasegmentit pirstaloituvat yhä pienemmiksi. Jo nyt on nähtävissä syömisen ja ruokavalioiden yksilöllisten valintojen esiinmarssi, esimerkkeinä vaikkapa ruoan kotiinkuljetuspalvelut, vegaanisuus ja monet muut ilmiöt. Monikulttuurisuus vahvistuu maassamme, ja toisaalta tuttuun ruokaan haetaan virikkeitä kansainvälisyydestä. Osaa kiinnostaa vain halvin hinta, mutta yhä useampi kuluttaja tekee tietoisia valintoja eettisen ja vastuullisen ja terveyttä edistävän ruuan puolesta. Moni kuluttaja myös tiedostaa, että ekosysteemimme ei kestä lihantuotannon ympäristövaikutuksia. Siksi tarvitsemmekin vaihtoehtoja. WWF onkin julkaissut lihaoppaan, jolla pyritään saamaan kuluttajat suosimaan vihreän merkin saaneita, ympäristön kannalta kestävämpiä 4041 0089 tuotteita. Me Heinossa pyrimme ymmärtämään myös asiakkaidemme asiakkaita ja tätä kautta tunnistamaan asiakkaidemme tarpeet trendien ja kuluttajakäyttäytymisen muuttuessa. Kehitämme valikoimaamme, palvelujamme ja kilpailukykyämme, jotta auttaisimme asiakkaitamme menestymään. Me olemme täällä asiakkaitamme varten ja siksi kaikki palautteenne toiminnastamme on arvokasta ja auttaa meitä palvelemaan teitä jatkossa entistäkin paremmin. Aurinkoista ja kaupallisesti vilkasta kevättä toivottaen, MARJA HÄMÄLÄINEN toimitusjohtaja Tässä numerossa 3 Pääkirjoitus 6 Kauden makuja 8 Lautasella Nyt! 12 Vege valtaa alaa 18 Maine kasvaa suusta suuhun 24 Ajankohtaista Heinosta 26 Laatulihaa käsityönä 30 Uutta Heinossa 38 Tienraivaajasta Suomen suurimmaksi 42 Olut viimeistelee hoptailin 48 Heinolaiset tutuksi 49 Yhteystiedot ja Heino Alkossa Julkaisija Heinon Tukku Oy, Orionintie 18–22, 02200 Espoo | Päätoimittaja Eva Heino | Toimituspäällikkö Mari Cadaut Taitto ja paino PPD Studio, Painotalo Plus Digital Oy, Lahti | Kannen kuva Aino Huovio | Toimitusneuvosto Sami Hämäläinen, Tommi Martikainen, Marko Sotejeff, Jukka Koivu, Eva Heino, Mari Cadaut 12 19 18


Heino | Lautaselle 1-2 • 2017
To see the actual publication please follow the link above