Page 20

Heino | Lautaselle 1-2 • 2017

S U J U V A A C A T E R I N G - B I S N E S T Ä RUOKAAN HALUTAAN PANOSTAA | Catering-yrityksellä riittää tekemistä ympäri vuoden. Yritystilaisuudet ja yksityishenkilöiden perhejuhlat jakavat potin suunnilleen puoliksi. Esimerkiksi häihin käytettävä raha on kasvanut viimeisen 10 vuoden aikana; ihmiset haluavat panostaa suuriin päiviinsä. Ruoka kiinnostaa nykyään valtavasti. – Kyllä ruokaan ja juhliin panostamisen kasvu on näkynyt selkeästi viime vuosina. Pitää kuitenkin muistaa, että kaikki kuluttajat eivät ole samanlaisia: toisille merkitsevät ruokaa enemmän koristelut, joillekin juomat. Meille sopii hyvin se, ettemme asetu alamme halvimpaan päähän, mutta toisaalta emme myöskään missään nimessä kalleimpaan. Se pitää asiakaskunnan sopivan laveana, kertoo Walch. Catering-yrityksen paras käyntikortti on hyvin hoidettu tilaisuus. – Jokainen tapahtumamme on uusasiakashankintaa. Kun teemme 100 hengen häät, laskemme, että siellä on paikalla noin 70 potentiaalista asiakasta. Catering-alalla on paljon asiakkaita, jotka tilaavat ruoat luottokumppaniltaan kilpailuttamatta tarjouksia. Myös tapahtumanjärjestäjät tietävät tarkkaan, mitä eri catering-yrityksiltä saa ja keneltä erilaisia tapahtumia kannattaa tilata. – Jotkut yritykset eivät kilpailuta koskaan pieniä tapahtumia, koska on helpointa tilata tutuilta. Toisaalta silloin, kun on edessä vaikkapa 100-vuotisjuhlat, kilpailutetaan tosi herkästi. Isot juhlat ovat suuria panostuksia, ja niihin saatetaan haluta tuoreita ajatuksia vanhan tutun toimijan sijaan. ASIAKAS SAA PÄÄTTÄÄ | Walch näkee yhtenä menestymisen kulmakivenä sen, että osaa kuunnella asiakkaita. Tilaisuuden ruokien suunnittelu alkaa aina asiakkaan kuuntelulla. Vasta sen jälkeen annetaan menuehdotukset. Walchille on tärkeää, että yhteistyö on kuuntelevaa alusta saakka. Catering-yrityksen paras käyntikortti on hyvin hoidettu tilaisuus. – Meillä ei ole valmiita menukokonaisuuksia, jotka lähetetään automaattisesti, kun meihin otetaan yhteyttä. Yksi poikkeus löytyy: ylioppilasjuhlat. Yhden päivän aikana meidän pitää saada hoidettua niin monta tilaisuutta, että oikeastaan ainoa vaihtoehto on tarjota vain muutamaa eri kokonaisuutta kaikille. – Emme ota vastaan houkutteleviakaan keikkoja, jos tiedämme, että emme pysty hoitamaan niitä kunnialla. MYYNTI KUNTOON | Tasaisen laadukkaan työn ja asiakkaan kuuntelemisen lisäksi Walch painottaa aktiivista myyntiä. Yrittäjän pitää etsiä uusia mahdollisuuksia jatkuvasti ja tarjota palveluitaan aktiivisesti – se on menestymisen perusta. Lähitulevaisuuden kasvusuunnitelmiakin Share Cateringilla on, mutta niitä Walch ei vielä paljasta – niiden uutisten aika on myöhemmin keväällä. n Häihin käytettävä raha on kasvanut viimeisen 10 vuoden aikana. 20 LAUTASELLE 3–4 | 2017


Heino | Lautaselle 1-2 • 2017
To see the actual publication please follow the link above