TRENDIT JA UUTUUDET
Brunssi on katettu – suomalaiseen makuun
Mikä olisikaan mainiompi aloitus päivälle kuin herkullinen brunssi? Tänä vuonna meillä
on ilo ja kunnia juhlistaa 100-vuotiasta Suomea. Juhlavuodeksi olemme koonneet
yhteen suomalaiseen makuun sopivia tuotteita ja käyttövinkkejä. Brunssilla maistuvat
terveelliset ja kevyet maut – herkuttelua unohtamatta.
Suomalaista makua miettiessämme meille ensimmäisinä nousivat mieleen ruis, mallas,
kanelin ja sokerin pyhä liitto sekä kotimaiset marjat, mutta myös monet kansainväliset
maut. Paljon vaikutteita ruokakulttuuriimme saammekin ympäri maailmaa.
Europicnicin tavoitteena on ollut alusta asti löytää aidot ja alkuperäiset maut sekä
maailmalta että koti-Suomesta – kuten makea saaristolaisleipä Turun saaristosta ja
aidoista raaka-aineista leivottu korvapuusti perinteikkäästä helsinkiläisestä leipomosta.
Europicnicin saaristolaisleivät leivotaan käsityönä Rosalan saarella täysin ilman lisäaineita.
Leivonnassa suositaan paikallisia raaka-aineita ja käytetyt jauhot tulevat
saaren omasta myllystä.
Suositut saaristolaisleipämme ovat mainio pohja erilaisille cocktail-paloille ja täytetyille
leiville. Erityisen hyvin täytteeksi sopivat perinteiset lohi ja mäti. Kokeilemisen
arvoinen yhdistelmä on myös tuorejuusto basilikan ja mansikoiden tai avokadon
kanssa.
Saaristolaisleivät UUTUUS
1300 Rosala-saaristolaisleipä 1350 Pyöreä pieni
1310 Pyöreä pieni saaristolaisleipä saaristolaisleipä etiketillä
1320 Bengtskärin limppu
Lisätietoja Rosalan leivistä kuvaston sivulla 37.
4 L = laktoositon | VL = vähälaktoosinen | M = maidoton | K= kananmunaton | S = soijaton | G = gluteeniton | P = pähkinätön | LI = lisäaineeton | KULÄ = kuidun lähde | RUKU = runsaskuituinen